Diferența dintre oameni și genii

Când ne gândim la geniu, ne gândim la tot ceea ce este peste puterea de înțelegere a unui om obișnuit. Totuși, geniile nu sunt neapărat acele persoane cu un IQ foarte mare. Ci sunt cei care gândesc abordări diferite în situații similare. Așadar, cum putem observa diferența dintre oameni și genii?

O diferență esențială este faptul că un om obișnuit care găsește o soluție la o problemă, data viitoare când se întâlnește cu o problemă asemănătoare, o să aplice aceeași soluție.

Un geniu, pe de altă parte, va încerca mereu să descopere alte soluții, să exploreze toate variantele posibile. După cum spunea Leonardo da Vinci: „pentru a căpăta mai multe cunoștințe, trebuie să înveți cum să întorci o problemă pe toate fețele. Cu cât faci asta mai mult, cu atât înțelegi mai bine problema”.

Dacă ne uităm puțin în trecut, la marile genii, o să observăm faptul că fiecare are câte o caracteristică ce le redă unicitatea, care îi face să fie diferiți față de ceilalți. Acea caracteristică, de cele mai multe ori, noi o vedem ca fiind ciudată. Aceștia au o curiozitate incredibilă, și o gândire atât de rapidă, încât uneori se întreabă de ce nu toată lumea e ca ei. De ce nu toți au o asemenea perspectivă?

În lumea lor, poate că noi suntem ciudații.

O prejudecată foarte des întâlnită constă în faptul că geniile există doar în științe exacte. Cum ar fi matematica și fizica. Însă, pe lângă Einstein sau Euler, au existat nenumărate genii în literatură și artă, plus mulți alții care poate nici nu au fost descoperiți.

Multă lume îl consideră pe Hitler un criminal în masă, un om care a întrecut orice limite ale umanității, lucru care este adevărat. Cu toate acestea, el era mult mai mult decât atât. Era un geniu. Unul al oratoriei și al manipulării.

De ce îl menționez pe Hitler într-un articol despre diferența dintre oameni și genii? Pentru că, după părerea mea, el este cea mai clară diferență.

Era un om obișnuit, cu desăvârșite talente actoricești, care a reușit să manipuleze incredibil de mulți oameni. Și-a creat adepți, care îl ridică în slăvi chiar și astăzi.

Hitler a reușit să atragă atât de mulți oameni de partea lui, prin puterea de convingere pe care o avea. Istoria germană nu a mai cunoscut un om cu un asemenea talent actoricesc, fapt care l-a făcut și atât de plăcut în acea vreme.

Spuneam mai sus faptul că geniile privesc problema din mai multe perspective.

Ei bine, Hitler și-a setat un țel, pe care l-a urmat cu sfințenie. A înlăturat toate variantele posibile care puteau să îi stea în cale, și a acționat.

Dacă vreți să știți mai multe despre succesul lui Adolf Hitler, nu ezitați să dați click aici!

Diferența dintre oameni și genii diferă cu fiecare exemplu pe care îl abordezi, însă un lucru este cert. Geniile sunt o excepție de la regulă, cu o răbdare de fier, care își dedică întreaga viață scopului pe care și-l propun, și care ar face orice pentru a-l putea atinge. Chiar dacă nu întotdeauna acesta este unul nobil.

Ilvan Izabela
Ilvan Izabela
Izabela Ilvan - 17 ani, elevă la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu", profil mate-info. Pasionată de artă și științe. Adoră cărțile și filmele, mai și scrie câteodată. O fire deschisă și dornică să afle cât mai multe.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare