TOP 5 SERIALE TURCEȘTI PE CARE TREBUIE SĂ LE VIZIONEZI

TOP 5 SERIALE TURCEȘTI PE CARE TREBUIE SĂ LE VIZIONEZI

Sunt genul de persoană care gustă orice gen de film sau serial: Science fiction (sf), fantastic, de comedie, de acțiune, dar și o dramă merge din când în când.

Fană înfocată a serialelor turcești am fost încă de la 6 ani, când mă uitam împreună cu mama pe Kanald D la „Feriha” sau „Suleyman Magnificul”. Un țânc care abia știa să citească, dar când venea vorba de ce a mai făcut Hürrem ca să pună mâna pe putere, nu aveai voie să mă contrazici.

Cumva prin prisma acestor seriale, mi-am dat seama și eu că viața nu este atât de roz precum pare. Nu totul este ușor în viață și întotdeauna va exista cineva care să îți pună bețe în roate. Vin cu o poveste de viață care te zguduie până în măduva oaselor.

Dar vorba lungă, sărăcia omului, așa că haideți să vă prezint o gamă largă de drame. Și care să fie cele mai bune, dacă nu cele turcești?

1. Kara Sevda – Dragoste infinită 

Când două lumi diferite se întâlnesc, totul duce la o poveste complicată, dar frumoasă de dragoste. Nihan Sezin (Neslihan Atagül) este fiica lui Önder și Vildan Sezin, oameni prestigioși, pătura societății. Are un frate geamăn, Ozan. Veselă, plină de viață, este o fată firavă. Este bogată și are o viață strălucitoare, până la un moment dat când în viața ei apare Kemal Soydere (Burak Ozcivit), un inginer care provine dintr-o familie cu trei copii, dar încrezător în propriile forțe, aceștia jucând rolurile principale, fiind sarea si piperul din serial.

Kara Sevda
Kara Sevda

Chiar dacă cei doi tineri își împărtăsesc o iubire foarte mare unul celuilalt, Nihan este nevoită să renunțe la relația ei alături de Kemal din cauza unei probleme de familie, problemă cauzată de Emir, personajul negativ al serialului. Pentru că trebuie să își protejeze familia, în special pe fratele ei, Nihan este nevoită să se căsătorească cu Emir, un puternic om de afaceri.

Anii trec, dar destinul se pare că nu i-a uitat pe cei doi. Nihan se reîntâlnește cu noul Kemal – acesta a devenit un om de afaceri, care este partener cu soțul său și care trăiește acum o viață de lux, rămânând însă același bărbat care pune preț pe demnitate. Reîntâlnirea dintre cei doi nu va fi prea bună pentru cei din jur, căci la scurt timp Emir descoperă faptul că noul lui partener (Kemal) este fostul iubit al soției sale. Întreaga situație ia o întorsătura neasteptată, dar care ne va ține în suspans timp de două sezoane.

Kara Sevda
Kara Sevda

Această dramă are un impac puternic și un mesaj pătrunzător, dar care ne va învăța să luptăm pentru dragostea noastră, trecând și înfruntând chiar și cele mai negre situații. Povestea este foarte bine construită și te ține în suspans la fiecare scenă. De asemenea, jocul actorilor este unul excepțional, dând viață unor personaje superbe, cu toate că nu mi-ar fi plăcut să mă aflu în locul lui Nihan când vine vorba de încercările vieții. Dar asta este părera mea.

Veți plânge cu siguranță, dar veți savura fiecare scenă. Nu vreau să risc să vă dau spoilere, așa că mai bine îl vedeți cât mai curând.

Kara Sevda
Kara Sevda

2. Içerde – Intrusul

Un serial cu o poveste de viață incredibilă, cu acțiune constantă care vă va ține mereu cu sufletul la gură. Serialul urmărește povestea a doi frați, Sarp (Çağatay Ulusoy) și Umut Yılmaz (Aras Bulut Iynemli), care au fost despărțiți în copilărie și ajung în părți opuse ale legii.

Içerde
Içerde

Tatăl lui Umut și Sarp, Metin, lucra ca asasin pentru unul dintre cei mai puternici lideri ai mafiei din Istanbul, Celal Duman (Çetin Tekindor). Când Metin este arestat și întemnițat, Celal îl răpește pe Umut, fratele mai mic în vârstă de trei ani, pentru a se asigura că Metin nu îl va trăda. Sarp și mama lui, Füsun (Nihal Koldaș) nu află niciodată adevărul despre dispariția lui Umut, deoarece Metin moare în închisoare fără să dezvăluie nimic. Amândoi cred că băiatul este mort după ce poliția le-a adus tricoul lui pătat de sânge, iar protagonistul crește învinuindu-se pentru ceea ce i s-a întâmplat fratelui său și fiind constant bântuit de pierderea sa. Astfel, acesta urmează o carieră în poliție pentru a-și răzbuna fratele.

Ani mai târziu, Sarp este exmatriculat din academia de poliție cu o săptămână înainte de absolvire de către comandantul său, Yusuf Kaya (Mustafa Uğurlu). La ceremonia de absolvire, îl atacă pe Yusuf și este trimis la închisoare pentru un an. 

Ulterior, se dezvăluie că cei doi au planificat totul pentru ca Sarp să se infiltreze în grupul lui Celal ca ofițer sub acoperire și să ajute la arestarea lui. Acesta este și mai hotărât să-l doboare pe Celal după ce a aflat că el a fost responsabil pentru dispariția lui Umut. Lucrurile iau o întorsătură neașteptată când, însă, se trezește îndrăgostit de Melek Yıldız (Bensu Soral), fiica adoptivă și avocatul lui Celal, care, fără să știe el, este prieten foarte apropiat cu propriul său frate.

Içerde
Içerde

Umut, redenumit Mert Karadağ, nu-și amintește nimic despre familia sa și îi este loial lui Celal, crezând că l-a salvat pe el și pe Melek de abuzurile pe care au trebuit să le îndure pe străzi. El devine ofițer de poliție și este acceptat ulterior în echipa lui Yusuf, unde acționează ca spion pentru Celal. După ce se îndrăgostește de Eylem Aydın (Damla Colbay), prietena din copilărie al lui Sarp, loialitatea lui pentru Celal este testată în mod repetat până la punctul în care începe să aibă îndoieli cu privire la acțiunile sale. Mert dezvoltă o relație strânsă cu propria sa mamă, Füsun, și o rivalitate acerbă cu Sarp, complet neștiind că ei sunt adevărata lui familie. 

În opinia mea, subiectul este unul foarte bine construit, de care nu te poți plictisi. Până să îl prindă pe Celal, atât Sarp, cât și Umut trec prin foarte multe aventuri care îi maturizează și îi vor pune în tot felul de situații complicate. Amândoi trebuiau să aibă două personalități pentru a trece cu bine peste treaba pe care o aveau de făcut. Și nu tot timpul au reușit. Dar vă las pe voi să descoperiți dacă familia lor se va reuni în cele din urmă pentru că sângele frate nu te face.

Içerde
Içerde

O adaptare a acestui serial este serialul TV românesc, Clanul difuzat la PRO TV. În prezent se difuzează al doilea sezon.

Clanul
Clanul

3. Sen Çal Kapımı – Bate la ușa mea

Povestea serialului a început de la un aranjament, iar finalul ne-a prezentat o frumoasă poveste de dragoste.

Eda Yıldız locuiește cu mătușa ei și lucrează în florăria acesteia. Părinții ei au murit într-un accident. Și-a dorit să studieze și să aibă o carieră bună în arhitectură, dar nu și-a putut termina studiile din cauza lui Serkan Bolat, proprietarul unei firme de arhitecți renumite care a promis că va acorda burse studenților, dar le-a anulat ulterior. 

Sen Çal Kapımı
Sen Çal Kapımı

Protagonista îl urăște pe Serkan pentru că i-a năruit visele, astfel că atunci când îl întâlnește la o ceremonie de absolvire va avea o ieșire nervoasă. Pentru a repara situația, Serkan îi oferă Edei un contract conform căruia ea trebuie să pretindă că este logodnica lui timp de două luni și în schimb el îi va plăti călătoria, mâncarea, educația și șederea în Italia pe care ea și-o dorește foarte mult.
 
Inițial, respinge oferta, însă iubitul ei o părăsește pentru altă fată, iar Eda, furioasă, îl sărută pe Serkan în fața tuturor. Apoi acceptă oferta, dar face câteva modificări. Ea se va preface că este logodnica lui timp de două luni, dar el ar trebui să-i dea un loc de muncă în firma lui. Așa că obține un loc de muncă ca asistent personal al lui Serkan. Încep să lucreze împreună, iar timpul petrecut împreună îi va apropia, mica lor poveste devenind o realitate, dupa o serie lungă de obstacole.

Sen Çal Kapımı
Sen Çal Kapımı

Acest serial, comic și dramatic în același timp, ne arată că oricând vom avea parte de oportunități care ne vor schimba viața, ne vor maturiza și aduce lângă cel drag. Trebuie doar să fim puternici și curajoși. Am râs mereu când Eda încerca să îi facă zile fripte lui Serkan, dar am și plâns când… ei bine, veți vedea de ce. Povestea este una chiar interesantă, de care greu te poți dezlipi, iar de actori numai zic. Eda este personajul meu preferat datorită tăriei de caracter, a determinării și ambiției pe care a avut-o și pentru că mereu a luptat pentru ce este al ei.

Sen Çal Kapımı
Sen Çal Kapımı

4. Kardeșlerim – Frații mei

Patru fraţi Kadir, Ömer, Asiye și Emel ramân orfani după o serie de evenimente tragice. În spatele acestor întâmplări se află maleficul Afik Atakul (Celil Nalçakan), un om care îşi va pune amprenta asupra vieţii celor patru.

Kardeșlerim
Kardeșlerim

Kadir (Halit Özgür Sari), fratele mai mare, în vârstă de 19 ani, devine protectorul celor trei copii al caror viitor pare unul incert şi întunecat. Kadir este dispus să îşi dea viaţa pentru fraţii lui, iar singurul lui scop este să le susţină acestora educaţia şi să le facă existenţa mai frumoasă.

Piedicile în viaţa celor patru nu contenesc, ajung să trăiască în condiţii improprii, fără apă sau curent, rudele nu doresc custodia acestora, iar drumurile lor ajung să se intersecteze cu cele ale copiilor bogați, poate mai mult decât ar fi vrut, totul devenind o cursă extrem de dură pentru supravieţuire. Iubirea pe care şi-o poartă şi amintirea vie a părinţilor îi vor ajuta pe cei patru fraţi să treacă prin toate încercările și să ajungă la un final fericit.

Povestea creată de acest serial m-a impresionat până la lacrimi și mi-a plăcut mult pentru că vine din sfera adolescentină: relații reușite și nereușite, certuri între fete la liceu, o vai și câte și mai câte.

Kardeșlerim
Kardeșlerim

Cât de repede s-au maturizat și cum mereu se mobilizau cei patru pentru a se proteja unul pe altul m-a făcut să văd cât de grea poate fi viață altora și că orice problemă are o cale de rezolvare, oricât de imposibil ar părea. Chiar îmi puneam întrebarea ce aș fi făcut în locul lor și cum aș fi trecut prin atâtea.

Veți sta cu sufletul la gură la fiecare episod, trecând împreună cu cei patru frați prin toate încercările pe care le au de înfruntat și îi veți îndrăgi pe cei care le-au făcut viața mai frumoasă.

Kardeșlerim
Kardeșlerim

5. Duy beni – Ascultă-mă!

Un serial tot din sfera adolescenților, care m-a trecut prin toate stările, însă cred că se putea și mai bine.

Duy Beni
Duy Beni

Povestea începe cu două prietene foarte bune, Ekim și Leyla cărora viața li s-a schimbat într-o fracțiune de secundă. Mereu i-au invidiat pe copii bogați care învăță la cea mai prestigioasă școală din Instambul, iar soarta le va duce acolo, însă va fi nevoie de un sacrificiu.

Într-o zi, când mergeau la școală, o mașină a lovit-o grav pe Leyla. Ulterior, mașina a ajuns chiar în curtea școlii la care visează cele două tinere, Ģerçek Koleji, iar când vestea se răspândește, cineva trebuie să dea socoteală. Astfel, Ekim, Bekir și Ayse vor obține o bursă oferită de colegiu, iar viața lor se schimbă radical când ajung să dea nas în nas cu copii celor mai bogați oameni din Turcia și vor ajunge să lege legături pe viață.

Duy Beni
Duy Beni

Povestea îmi este cunoscută. Dacă ați văzut serialul Elita, înțelegeți despre ce vorbesc. O mică parte din serial este transpusă aici. Povestea, într-adevăr m-a marcat: cum totul se poate schimba oricând, atât în bine, cât și în rău, iar pe vecie, nu există decât în filme, de fapt, nici acolo.

O mică observație la acest serial este că undeva se pierde firul poveștii și nu într-o manieră plăcută, devenind plictisitor. Dacă la început abia așteptam să vină ziua de vineri, când îl puteam vedea tradus, mai târziu, puteam aștepta și până sâmbătă să îl văd. Dar față de jocul actorilor, nu am nimic de reproșat.

Duy Beni
Duy Beni

Acum că v-am prezentat o listă foaaaaarte scurtă a unora dintre cele mai bune seriale turcești, din punctul meu de vedere, bineînțeles, aveți de unde alege să vizionați povești interesante de dragoste, dramă, aventură, comedie.

Chiar vreau să îmi spuneți părerea voastră despre aceste seriale, dacă le-ați vizionat.

Tudoran Ana Maria
Tudoran Ana Maria
Bună! Dacă ai ajuns aici, înseamnă că apreciezi munca depusă de mine și vrei să mă cunoști așa că-ți mulțumesc. Sunt o fire ambițioasă, lupt să-mi îndeplinesc dorințele, prietenoasă și plină de energie. Am făcut dansuri timp de câțiva ani, iar noua mea ocupație este scrisul, dar și cititul și călătoria. De asemenea, pot spune că am găsit oameni foarte tari prin intermediul redacției POV21 și vă îndemn și pe voi să vă alăturați acesteia, dacă aveți aceeași poftă de a scrie ca și mine.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare