Discuție despre meme-uri cu Victor Arhire, creatorul „tonycoxy0”

În ultimii ani, meme-urile au devenit o formă de exprimare pentru numeroase persoane. Iar pe lângă asta, consumatorii le consideră terapeutice. Nu pentru că au ceva extraordinar, ci pentru că se pliază pe stilul de umor al acestora.

Dacă dai un search pe instagram, vei găsi mii, poate chiar milioane, de astfel de conturi. Și, inevitabil, va exista cel puțin unul pe gustul tău.

„tonycoxy0” este o pagina cunoscută de meme-uri din România, care a reușit să acumuleze peste 18.000 de urmăritori, fiind un număr extraordinar. Astfel, am avut ocazia să discut creatorul acestei pagini, un tânăr în vârstă de 20 de ani, numit Arhire Mihai Victor.

Victor este student la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UAIC, Iași, iar în timpul liber se ocupă de această pagină. Acesta ne va împărtăși întregul proces prin care trece.

– Îți mulțumesc mult pentru faptul că ai acceptat să îmi răspunzi la întrebări. În primul rând, îmi doresc să știu de unde a pornit ideea de a-ti crea o pagine de meme-uri?

Ideea de la care am pornit a fost cumva Dorian Popa. Era în perioada în care era destul de popular în România, lumea îl aprecia destul de mult. Știu că lucra la casa sa pe atunci, iar oamenii îl surprindeau în diverse ipostaze, după care îl decupau și era pus în ipostaze comice. Oricum, întotdeauna am avut un soft spot pentru cultura meme-urilor, așa că am zis să încerc și eu.

– Aveai cumva o pasiune pentru acest domeniu sau ti-a venit ideea întâmplător?

Da, eram pasionat. Consumam meme-uri din România, cât și din străinătate. Mi-am zis cumva „hai sa încerc, ce as avea de pierdut?”.

– Ai avut susținere din partea celor apropiați?

Da, chiar foarte multa. Ceea ce a fost surprinzător. Nu mă așteptam sub nicio formă să ajungă contul la un număr atât de mare. Majoritatea persoanelor care m-au susținut erau din localitate și au fost foarte supportive față de mine. Începeau să mă cunoască oamenii drept „persoana care face meme-uri cu cafeluță pe instagram”.

– Ai avut parte de hate?

În mare parte nu, dar au fost și situații în care am întâlnit asta. Sunt momente și momente.

– Cum ai făcut față la acest hate pe care l-ai primit?

Pur și simplu ignoram situațiile de acest gen. Persoanele care împrăștie ură se hrănesc cu faptul că tu le răspunzi sau le oferi atenție sau vad că te deranjează prezența lor. Cel mai bun sfat este să le dai pace. 

– Te așteptai cumva ca pagina ta de instagram sa atingă un număr atât de mare și sa vezi câte persoane împărtășesc aceleași glume cu tine?  

Niciodată. Dar susținerea pe care am primit-o a fost întotdeauna pozitivă, iar asta m-a bucurat enorm, având în vedere că sunt destul de multe persoane care fac chestia asta de-a lungul țării.  

– Când editezi un meme, te gândești la ceva anume? Sau faci după cum simți? 

Uneori le gândesc, alteori nu. Dacă avem un trend la momentul actual, încerc să îl folosesc, să capitalizez puțin de pe urma lui, dar, în general, dacă mă bate o idee în ziua respectivă, o notez și mă folosesc de ea. 

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare