Acoperirea 5G a ajuns și în Himalaya!

Acoperirea 5G există acum și în Himalaya. Pe vârful Everest, cel mai înalt punct din lume, a fost instalată o antenă 5G la o altitudine de 6 500 de metri, scrie The Sun.

Astfel, este antena 5G amplasată în cel mai înalt punct de până acum.

Demersul le aparține celor de la Huawei și China Mobile. Pentru transportul antenei au fost folosiți iaci, animale des întâlnite în zona munților Himalaya. Iacii au cărat circa 8 tone de echipament.

Atât Huawei, cât și China Mobile au o rețea de ingineri dispusă la fața locului. Rolul acestora este atât de a menține, cât și de a îmbunătăți această tehnologie nouă. În plus, cele două companii plănuiesc să folosească în viitor tehnologia 5G pentru a măsura cu exactitate adevărata înălțime a muntelui Everest. În prezent, aceasta este considerată a fi de 8 848 de metri.

Conform Unwire, firma chineză de comunicații China Mobile Hong Kong a dezvăluit luna trecută că intenționează să monteze antene 5G pe muntele Everest. Astfel, au fost amplasate trei stații 5G, la altitudini de 5 300 de metri, 5 800 de metri și 6 500 de metri.

Au fost folosiți peste 25 km de cablu de fibră optică, mai mult de 150 de angajați luând parte la construcția antenelor.

Cei de la China Mobile spun că viteza rețelei 5G e de zece ori mai mare decât cea a rețelei 4G.

„Folosind rețeaua 5G, un fișier de 1GB poate fi descărcat complet undeva între 1-3 secunde”, au mai spus reprezentanții firmei chineze.

Sursă photo: Simon

Bertea Radu Alexandru
Bertea Radu Alexandru
Radu (zis și Radudu) are 16 ani, e din Fălticeni și studiază la Colegiul „Nicu Gane”. Se consideră genul de persoană care vrea sa fie mereu mai sus decât nivelul așteptărilor (chiar și cele personale) și care se oftică grav când nu îi iese ceva. Mereu vine cu câte o glumă (fie ea și mai seacă) pentru a încerca să relaxeze orice frunte încrețită. Adoră muzica și, mai nou, și-a descoperit și o pasiune pentru scris. Pe lângă acestea, marile sale pasiuni sunt filmele bazate pe comics și fotbalul.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare