O incursiune în Cultura Belgiană

În cadrul programului de schimb de experiență Erasmus SEE, am avut oportunitatea de a participa la o experiență de neuitat în Norvegia. Una dintre cele mai memorabile activități este cina cu tematică culturală, unde studenți din diverse țări se adună la un loc pentru a descoperi și împărtăși bucuriile diversității culturale. Belgia a fost gazda acestei săptămâni, oferindu-ne o incursiune în gastronomia lor tradițională.

1. Ce este acest tip de cină? Ce este Cina Belgiană?

Acest eveniment este organizat de Pangaia și se repetă la fiecare 2 săptămâni. Evenimentul s-a desfășurat la restaurantul Rokken. Aici se organizează cele mai multe evenimente studențești, deoarece locația oferă un spațiu retras și totuși prietenos. Tot aici se organizează des petreceri și concerte.

2. Cum începe un astfel de eveniment?

Înainte de a ne delecta cu bucatele belgiene, colegii noștri din Belgia ne-au oferit o prezentare detaliată despre țara lor. Ne-au împărtășit pasiunea lor pentru cultură, tradițiile și locurile de interes ale Belgiei.

3. Ce preparate belgiene am degustat?

Meniul a inclus trei preparate specifice Belgiei:

  1. Belgian Fries (Cartofi prăjiți belgieni): Acești cartofi prăjiți, crocanți și gustoși, au fost preparați în stilul tradițional belgian. Astfel, cartofii belgieni sunt pregătiți printr-un proces de prăjire în două etape. Inițial, aceștia sunt prăjiți la o temperatură scăzută până când devin mai moi, după care sunt scoși din ulei și lăsați să se răcească complet. Pentru a obține o textură crocantă și o culoare uniformă, aceștia sunt prăjiți încă o dată, la o temperatură mai înaltă.
  2. Balletjes in Tomatensaus (Chiftele în sos de roșii): Chiftele pot fi preparate din carne de vită sau pui, iar ulterior sunt acoperite de un sos de roșii, în care se pot adăuga alte legume precum ardei roșu sau morcov. Colegii noștri din Belgia s-au gândit și la o alternativă vegetariană a acestui preparat, așa că au realizat și chiftele vegane din mai multe legume diferite.
  3. Waffles (Gofre): Gofrele rămân desertul emblematic belgian. Acestea au o textură crocantă la exterior și o consistență pufoasă la interior. Noi le-am servit simple sau pudrate cu zahăr. Nici nu vă puteți imagina cum mirosea bucătăria noastră după ce au fost pregătite peste 100 de gofre.

4. Ce urmează după masă?

După ce am savurat fiecare preparat, am fost provocați la un quiz interactiv despre Belgia și cultura sa. Am fost împărțiți în grupe, iar quiz-ul s-a desfășurat pe aplicația Kahoot. Pentru că trebuia să ne alegem și un nume specific pentru fiecare grupă, vă puteți imagina cât de creativi au fost colegii mei: French Fries și Giving, Delulu sunt doar câteva dintre ele.

5. Ce scop are un astfel de eveniment?

Cina tematică culturală belgiană organizată în cadrul programului Erasmus SEE a fost, fără îndoială, o experiență de neuitat. A adus studenți din întreaga lume împreună, oferindu-le oportunitatea de a explora și aprecia diversitatea culturală. Această experiență mi-a reconfirmat faptul că schimbul cultural reprezintă o oportunitate unică de dezvoltare personală și de aprofundare a înțelegerii interculturale.

Mai multe sfaturi și sugestii poți afla urmărind seria noastră #SEEMyNorwayDiary!

NU RATA SĂ URMĂREȘTI MAI MULTE TIPS & TRICKS ȘI INSIGHTS DIN EXPERIENȚA MEA DE EXCHANGE STUDENT PE FACEBOOK, INSTAGRAM ȘI TIK-TOK!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare