Cursuri gratuite de latină și greacă veche pentru elevii de gimnaziu și liceu, organizate de Facultatea de Limbi Străine a Universității din București

Facultatea de Limbi Străine a Universității din București organizează cursuri gratuite de limba latină și greacă veche. Orele vor începe pe 7 octombrie și vor fi ținute online, pentru elevii care nu sunt din capitală.

Elevii pasionați de limbi clasici au oportunitatea de a participa la aceste cursuri gratuite în fiecare sâmbătă, din 7 octombrie, organizate de departamentul de Filologie clasică al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București.

În toamna aceasta, ne-am hotărât să venim în întâmpinarea liceenilor care ar dori să învețe mai multă latină și mai multă greacă veche decât le permite sistemul nostru de învățământ preuniversitar (Și știm prea bine că administratorii acestui sistem ignoră cu desăvârșire importanța învățării limbilor clasice pentru formarea armonioasă a personalității omului modern, spune anunțul de pe Facebook.

Din octombrie, îi așteptăm pe elevii pasionați de limbile clasice, dar și pe cei care sunt, pur și simplu, curioși să afle mai multe despre rădăcinile greco-latine ale civilizației europene la cursurile oferite de colegii noștri în după-amiezele de sâmbătă. Adaugă profesori coordonatori ai programului.

Cursurile fizice vor avea lor pe Edgar Quinet 5-7, etaj 3, sala 326, iar, după cum s-a menționat anterior, cei care nu sunt din București pot intra la cursuri pe platforma Google Meet.

La finalul cursurilor se acordă un certificat de atestare a cunoștințelor, conform anunțului.

Grupele care vor fi formate sunt următoarele:

  • Latină începători ( fără cunoștințe anterioare) – orele 12:00 – 13:00;
  • Greacă începători – orele 13:30 – 15:00;
  • Latină avansați (care pot traduce un text cu dicționarul) – orele 15:00 – 16:30;
  • Greacă avansați – orele 16:30 – 18:00.
Tudoran Ana Maria
Tudoran Ana Maria
Bună! Dacă ai ajuns aici, înseamnă că apreciezi munca depusă de mine și vrei să mă cunoști așa că-ți mulțumesc. Sunt o fire ambițioasă, lupt să-mi îndeplinesc dorințele, prietenoasă și plină de energie. Am făcut dansuri timp de câțiva ani, iar noua mea ocupație este scrisul, dar și cititul și călătoria. De asemenea, pot spune că am găsit oameni foarte tari prin intermediul redacției POV21 și vă îndemn și pe voi să vă alăturați acesteia, dacă aveți aceeași poftă de a scrie ca și mine.

Similar Articles

Comments

  1. Este o veste extraordinară pentru elevii pasionați de limbile clasice și pentru cei curioși să exploreze rădăcinile greco-latine ale civilizației europene. Cursurile gratuite oferite de Departamentul de Filologie Clasică al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București reprezintă o oportunitate unică de a se aprofunda cunoștințele în latină și greacă veche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare