Terminarea școlii reprezintă începutul altei etape în viața unui adolescent. Tinerii, fie că și-au finalizat studiile într-un liceu tehnologic, fie într-unul teoretic, își planifică viața în funcție de cât sunt de informați acum, cu privire la ofertele disponibile pe piața muncii.
Tocmai de aceea, Asociația POV21, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Infoel” și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, își propune ca în această primăvară să aducă tinerilor din județ, aflați în căutarea propriei vocații, evenimentul „Târgul de viitor”. La Bistrița, în intervalul 8-9 aprilie, între orele 13:00 – 18:00, respectiv sâmbătă, 10:00 – 16:00, ne propunem să unim cele două mari paliere care stau la baza bunului mers al societății: educația și munca, oferind astfel tinerilor o perspectivă pragmatică asupra posibilităților pe care le au.
Scopul nostru
Susținem educația continuă prin colaborarea dintre instituții, companii locale și ONG-uri. Deschidem orizonturile tinerilor, invitându-i să cunoască atât oportunitățile pe care le oferă învățământul superior, cât și numeroasele oportunități de angajare sau carieră continuă.
Public țintă
Ne adresăm cu precădere elevilor de liceu din clasele terminale ale învățământului teoretic și profesional, care își caută vocația, dar și tinerilor care, deși și-au terminat studiile, doresc să înfăptuiască o schimbare a domeniului în care activează. Parteneriatul cu Inspectoratul Școlar Județean va implica informarea și prezența elevilor din toate liceele și școlile profesionale din județ.
Mod de desfășurare
Organizat în incinta sălii de mese a Colegiului Tehnic „Infoel”, vom miza pe repartiția sălii în două secțiuni distincte: una dedicată ofertelor universităților prezente, iar cealaltă disponibilă companiilor locale, care doresc să recruteze tineri. De asemenea, vom avea și workshop-uri interactive pe domeniile de interes ale elevilor. Companiile sponsori beneficiază de spații generoase de afișaj și standuri, mobilierul fiind pus la dispoziție de către organizatori.
Universități participante:
- Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași,
- Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava,
- Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu,
- Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași,
- Universitatea „Babeș-Bolyai” – Extensia Năsăud,
- Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi,
- Universitatea de Vest din Timișoara,
- Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța,
- Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia,
- Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca,
- Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
Workshopuri:
De asemenea, tinerii pot participa la workshopuri destinate dezvoltării lor, susținute de
Sidor Costinași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca,
Emilia Guia (psiholog) și echipele de robotică ale județului Bistrița-Năsăud, după următorul
program:
*În cadrul standului TeraPlast, participanții vor avea ocazia de a-și perfecționa CV-ul și de a simula un interviu de angajare cu experții de Resurse Umane din cadrul companiei.
Sponsorul principal al evenimentului este magazinul de birotică și papetărie Tudor. Inițiativei i s-au alăturat și alte firme, precum TeraPlast, TUB Integral, RCB Electro, Terraqua, Romfulda, UBG Construct, Sepia Print, Andreea Lashes și BCVO Logistics.