Peste 120.000 de persoane au luat parte la TIFF.22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a fost gazda a peste 120.000 de participanți la Cluj-Napoca în acest an. Peste o sută de mii de bilete au fost vândute pentru cele 350 de proiecții și evenimente care s-au desfășurat la această ediție.

Ediția cu numărul 22 a TIFF, care a avut loc la Cluj-Napoca a înregistrat un număr de 110.000 de bilete vândute, ce reprezintă o creștere de 8%, în comparație cu anul precedent. Peste 100 de proiecții și evenimente pregătite de organizatori au fost sold-out din totalul de 350. Una dintre ele a fost chiar deschiderea noii ediții, care a avut loc în Piața Unirii din Cluj.

Finalul ediției a fost marcat de filmul Asteroid City, care a fost vizionat de 3.200 de spectatori în centrul orașului. Festivalul s-a desfășurat în perioada 9-18 iunie, în mai multe locații din Cluj-Napoca și împrejurimi.

TOP 5 CELE MAI VIZIONATE PRODUCȚII

  1. Confort Nordic (regizor: Hafsteinn Gunnar Sigurosson)
  2. Casablanca (regizor: Michael Curtiz)
  3. Libertate (regizor: Tudor Giurgiu)
  4. Încă două lozuri (regizor: Paul Negoescu)
  5. Asteroid City (regizor: Wes Anderson)

Premiul publicului a fost câștigat de o producție moldovenească, a lui Ion Borș: Carbon. Aceasta este o comedie și va fi disponibilă de luna viitoare la cinema. Aceasta arată povestea unui șofer de tractor moldovean și a unui veteran din Afganistan, care vor să lupte în războiul de la granița cu Transnistria.

Foto: Antena3CNN

Proiecția filmului Strălucire (regizor: Scott Hicks) l-a avut prezent și pe actorul Geoffrey Rush. Filmul a fost puternic aplaudat de sala plină de participanți. Actorul a declarat:

 a fost o săptămână extraordinară pentru mine. Oamenii din festival au fost generoși, din toate punctele de vedere. sunt foarte recunoscător pentru proiecția filmului strălucire ( SHINE, de scott hicks), nu am mai avut parte de o astfel de primire de foarte mult timp.

Ediția cu numărul 23 a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc anul viitor, în perioada 12-23 iunie 2024, la Cluj-Napoca. Filmele de la TIFF vor putea fi urmărite în cadrul altor festivaluri ce se vor desfășura la nivel național:

  • la Sunscreen Film and Art Festival, la Constanța- 17-20 august 2023
  • la TIFF Sibiu- 7-10 septembrie 2023
  • la TIFF Oradea- 29 septembrie-1 octombrie.

Sursa: TIFF

Foto: Radio Impuls

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare