Bursele școlare pentru lunile septembrie și octombrie vor fi plătite abia pe 15 noiembrie, după cum anunță Ministrul Educației

Metodologia-cadru de acordare a burselor școlare a fost trimisă spre publicare la Monitorul Oficial, iar bursele școlare vor fi primite de elevi abia peste două luni, în data de 15 noiembrie, specifică Ministerul Educației.

Bursele se acordă pentru 30% din elevii clasei. Există posibilitatea extinderii listei de beneficiari pentru a cuprinde toți elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50, anunță Edupedu.ro.

Pentru elevii claselor a V-a, bursele se vor acorda pe baza mediei notelor obținute pe parcursul primelor două intervale de învățare. La clasele a IX-a, în schimb, acestea vor fi acordate pe baza mediilor de admitere în învățământul liceal sau profesional. Această decizie se află în proces de dezbatere; Ministerul Educației propusese ca bursele să se acorde pe baza mediilor generale de la clasa a VIII-a ale copiilor.

Ministerul anunță că bursele se vor acorda și pentru premiile I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare, respectiv pentru participarea în loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaționale.

Cât despre bursele sociale, acestea se vor acorda tuturor elevilor din familiile monoparentale, inclusiv elevilor cu unul dintre părinți decedați, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie.

Câteva dintre comentariile la articolul furnizat de Edupedu.ro, despre decizia Ministerului

Educației în legătură cu bursele școlare:

Bună! La cât de mari sunt bursele și la ce prețuri sunt pentru rechizite, ei consideră că și la anul sunt ok să îi primească copiii. Fiul meu,… a participat la un concurs internațional de matematică unde a fost singurul calificat din școală. Pentru toată munca lui depusă a primit o singură diplomă.

– Adriana

Așa ajung copii să se demoralizeze și ajung la concluzia că pot lua burse de merit chiar dacă nu învață. Nu mi se pare că acest lucru e corect. Sau cei din minister nu cunosc sensul cuvântului bursă de merit.

– Mihaela

S.A răspunde: Se pare că ministerul e pe cale să schimbe și să revoluționeze sensul cuvântului merit. 

Sunt curioasă: Citește cineva aceste mail-uri? Sunt mama unui copil orfan. O singură întrebare am și eu: De ce la fiecare început de an trebuie să duc la școală certificatul de deces al tatălui? Învie cumva între timp? O grămadă de acte… Pentru ce?

– M. S.

O mică victorie! Apreciez că s-a ținut cont de doleanțele celor îndreptățiți să le relateze! Se pare că s-a gândit cineva și la olimpici…

– Alina

Copiii din clasa a VI-a sunt nedreptățiți… Anul trecut nu au primit bursă pentru că s-a trecut la un alt sistem de învățământ, acum trebuie să fie printre primii 30%… Este o bătaie de joc incredibilă modul în care se schimbă de la an la an criteriile de acordare a burselor!

– Monica M.

Tudoran Ana Maria
Tudoran Ana Maria
Bună! Dacă ai ajuns aici, înseamnă că apreciezi munca depusă de mine și vrei să mă cunoști așa că-ți mulțumesc. Sunt o fire ambițioasă, lupt să-mi îndeplinesc dorințele, prietenoasă și plină de energie. Am făcut dansuri timp de câțiva ani, iar noua mea ocupație este scrisul, dar și cititul și călătoria. De asemenea, pot spune că am găsit oameni foarte tari prin intermediul redacției POV21 și vă îndemn și pe voi să vă alăturați acesteia, dacă aveți aceeași poftă de a scrie ca și mine.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare