Sondaj: Studenții români, mai aproape de credințele religioase decât de teoria evoluției

În urma unui sondaj de cultură s-a constatat faptul că studenții români se încred mai mult în teoria religioasă decât în cea științifică, cu privire la originea omului, astfel că tinerii români se află la finalul clasementului europen.

Sondajul a fost realizat cu ajutorul a 9.200 de studenți de anul I din 26 de țări europene, printre care și România, iar rezultatele acestuia au fost analizate de către un grup internațional de cercetători din Europa, fiind mai apoi publicat în jurnalul de considerație mondială Evolution: Education and Outreach. 

Prin urmare, majoritatea studenților de anul I recunosc teoria evoluției, însă au lipsuri considerabile când vine vorba de înțelegerea proceselor și cunoștințele legate de evoluție, astfel că România se află pe locul 22 din 26 în clasamentul european, între Serbia și Slovacia. Cel mai mare grad de cunoaștere și acceptare a fost înregistrat în Finlanda, iar cel mai mic în Bosnia și Herțegovina.

Anca Mocănaşu
Anca Mocănaşu
Studentă la Jurnalism, scrie poezie, proză și recenzii de cărți sperând că va reuși să transmită emoție - orice tip de emoție. Se consolează cu reggae și bețișoare parfumate.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare