Cele 21 de școli private exceptate inițial de la vacanța de 2 săptămâni își suspendă și ele activitatea

21 de școli private care funcționează după curriculumul altor țări, exceptate inițial de la restricțiile anti-Covid, își suspendă și ele activitatea în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, când toate școlile intră în vacanță, conform deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență, adoptată vineri după-amiază.

Ministerul Educației a transmis miercuri că această vacanță de două săptămâni, decisă pentru toate școlile publice și private din România, nu se aplica celor 21 de școli care funcționează după curriculumul altor țări.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a declarat că „unitățile de învățământ particulare care funcționează conform curriculumului specific altui sistem educațional (21 școli în România) au stabilită o structură diferită a anului școlar”.

Ce spune Hotărârea CNSU de vineri, în privința acestor unități de învățământ:

  • „Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021″
Vezi lista cu toate cele 21 de unități de învățământ afectate de această măsură și declarațiile inițiale ale Ministerului Educației.
Descarcă Hotărârea CNSU:

22-10-2021-Hotarare-CNSU-nr-91-ref-măsuri-de-protectie-sanitara-COVID-19 Download

 

 

Bulbuc Maria Valerica
Bulbuc Maria Valerica
Bună! Mă numesc Valerica, am 18 ani si sunt elevă la Colegiul National „Liviu Rebreanu" din Bistrița. Sunt o persoană ambițioasă, determinată, receptivă la noi inițiative, iar prin implicarea mea în această revistă îmi doresc să susțin elevii și studenții de pretutindeni.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare