Ministrul Educației: „Dorim ca tezele să fie susținute cu prezență fizică în acest an, pentru a fi relevante.”

Ministrul Educației: „Dorim ca tezele să fie susținute cu prezență fizică în acest an, pentru a fi relevante.” Așadar, potrivit declarațiilor Ministrului educației, anul acesta examenele naționale și tezele vor fi susținute cu prezență fizică.

Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar și în această situație în care avem o creștere accentuată a ratei de infectare ne menținem dorința de a avea școlile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorim ca ele să fie susținute, dorim ca ele să fie relevantă și susținute cu prezență fizică pentru a fi relevante. Pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Tezele au fost anulate în anul școlar trecut, 2020-2021, și în semestrul II al anului școlar 2019-2020, elevii având și reguli mai puțin stricte pentru notare sau încheierea mediilor.

De asemenea, Ministrul „garantează” desfășurarea examenelor naționale, cel de Bacalaureat, pentru elevii care termină clasele a XII-a și a XIII-a, și cel de Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a în format fizic, „în orice condiții”.

Examenul de Evaluare Națională se va susține exact la fel cum a fost susținut și în vara aceasta, după același tipic: combinație între subiecte de tip grilă și… pe modelul testelor PISA, de asemenea cu prezență fizică. Examenul de Bacalaureat exact la fel. Vă garantez că vor fi susținute, indiferent de condiții, cu prezență fizică”, a precizat Cîmpeanu.

Conform calendarului de examen, elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 3 iunie. Înscrierea candidaților la Evaluarea Națională 2022 se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 30 mai – 3 iunie. Probele scrise au următorul calendar:

  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă
  • 16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă
  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă

Elevii de clasa a XII-a și cei din clasele a XIII-a vor încheia cursurile pe 27 mai, iar perioada de înscriere pentru sesiunea de vară a Bacalaureatului 2022 începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.

  • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
Tudoran Ana Maria
Tudoran Ana Maria
Bună! Dacă ai ajuns aici, înseamnă că apreciezi munca depusă de mine și vrei să mă cunoști așa că-ți mulțumesc. Sunt o fire ambițioasă, lupt să-mi îndeplinesc dorințele, prietenoasă și plină de energie. Am făcut dansuri timp de câțiva ani, iar noua mea ocupație este scrisul, dar și cititul și călătoria. De asemenea, pot spune că am găsit oameni foarte tari prin intermediul redacției POV21 și vă îndemn și pe voi să vă alăturați acesteia, dacă aveți aceeași poftă de a scrie ca și mine.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare