Prima declarație a Anei Maria Popescu după întoarcerea de la Tokyo: „Credeam că mă așteptați cu cecul de 5 milioane de lei”

Ana Maria Popescu a participat la jocurile olimpice de la Tokyo de unde s-a întors cu o medalie de argint pentru scrimă, aceasta fiind prima medalie pentru România la JO de la Tokyo.

La revenirea în țară, aceasta a declarat: „Credeam că mă așteptați cu cecul de 5 milioane de lei, dar nu-i problemă că mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia”, într-un dialog cu ministrul Tineretului și Sportului.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a fost prezent în aeroportul Otopeni pentru a-i înmâna diploma de merit.

În discuția pe care aceștia au avut-o, Ana Maria a declarat: „Îmi doresc foarte mult să ajungeti dvs la Tokyo și să luati aurul pe care eu am fost în stare sa-l iau.”

În urma cu două zile, ministrul a spus că sportiva nu ar fi luat medalia de aur la JO de la Tokyo nici dacă bugetul federaţiei de scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

Ana Maria Popescu a ținut să prezinte o listă clară de minusuri pe care sportivii români sunt nevoiți sa le suporte.

Făcând referire la propria sa carieră sportivă, Ana Maria s-a prezentat mândră de medalia obținută: „Înainte de toate mulțumim pentru frumoasa primire, este foarte important pentru noi, măcar după jocurile olimpice să ne vedem. Mă bucur că o parte din voi ați inteles mesajul, ca un loc la jocurile olimpice se câstigă indiferent cum ar fi el, și simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câștigat.”

Aceasta a susținut munca pe care o depune fiecare sportiv români, indiferent de premiile cu care se întoarce în țară: „Am citit toate comentariile si declarațiile din ultimele zile, am rămas cu acelasi gust ca de la Rio din 2016, și nu e ok oameni buni. Ca indiferent dacă ne întoarcem de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel, și noi și antrenorii nostrii.”

Totodată, aceasta nu s-a ferit să vorbească despre finanțarea jocurilor sportive: „Am în spatele meu 4 oameni, atâta am avut, pe lânga ei, apropo de bani, d-le ministru, am avut ca sparring partners sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate. Îmi doresc foarte mult să ajungeti dvs la Tokyo și să luati aurul pe care eu am fost în stare sa-l iau.”

„Anul trecut in luna iulie renunțasem la cârje, învățam să merg din nou, și acum m-am întors cu o medalie, chiar de argint. Visați oameni buni, visați și credeți în visul vostru și atunci cand pare imposibil”, i-a încurajat sportiva pe români.

Ghinea Mădălina
Ghinea Mădălina
Redactor al Revistei POV21 și membru activ din ianuarie 2021. Plină de ambiții și idealistă convinsă, scriu constant despre altceva, dar întotdeauna despre evoluție. Descoperă mai multe în celelalte articole semnate de mine!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare