Echipa de robotică a României culege lauri, în urma Campionatului Internațional din Rusia

Echipa de robotică a României a câștigat aurul în cadrul Campionatului Internațional de Robotică „FTC Russia 2021”, desfăşurat în Federaţia Rusă în perioada 23-25 aprilie.

Câştigătorii premiului I şi ai medaliilor de aur au fost primiți vineri de către Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la sediul ministerului. Acesta adresat felicitări membrilor echipei AutoVortex – elevi cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, precum şi antrenorului, asist. univ. dr. Ionuţ Valentin Panea, mentorilor şi părinţilor acestora, atât pentru victoria recent obţinută, cât şi pentru şirul de succese internaţionale pe care echipa AutoVortex le-a înregistrat constant încă de la momentul înfiinţării, în anul 2012.

De asemenea, Ministrul Aurescu le-a înmânat câştigătorilor diplome de onoare din partea MAE, în semn de recunoaştere a rezultatului excelent obţinut la campionat.

Membrii echipei au mulţumit ministrului Bogdan Aurescu pentru sprijinul acordat de MAE prin asistenţă consulară şi eliberarea temporară de paşapoarte de serviciu membrilor echipei, ceea ce a făcut posibilă deplasarea echipei AutoVortex în Federaţia Rusă, în condiţiile restricţiilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19.

Şeful diplomaţiei române a asigurat că echipa MAE este pregătită să sprijine şi în continuare astfel de iniţiative valoroase şi a urat mult succes echipei la viitoarele competiţii, precum şi în carierele pe care şi le vor alege în viitor. De asemenea, a evocat posibilitatea ca, în cazul în care nu vor alege profesii tehnice, să ia în considerare şi o carieră diplomatică, având în vedere că deja au contribuit, prin demersuri de diplomaţie ştiinţifică, la promovarea imaginii României.

Întâlnirea de la sediul MAE a fost şi un prilej ca echipa AutoVortex să îi prezinte ministrului şi cei doi roboţi care au adus premiul I echipei României.

Sursa foto: Bogdan Aurescu / Twitter.com

Echipa de robotică AutoVortex care a participat la concursul din 23-25 aprilie este formată din: Dimitrie Cudrici (clasa a XI-a), Andrei-Laurenţiu Radu (clasa a XI-a), Răzvan Boabeş (clasa a IX-a), Andrei Dunuţă (clasa a X-a), Ştefan Caraenache (clasa a IX-a), Theodor Vasile (clasa a VII-a), Ana Lipianu (clasa a XII-a), Carina Grec (clasa a XI-a), Răzvan Milea (clasa a IX-a), Catrinel Amariei (clasa a XI-a), Luca Rusu (clasa a IX-a), Radu Ungureanu (clasa a X-a).

Foto: facebook.com/AutoVortexRobotics

„Viața mea a cam fost acaparată de robotică. E ca și cum ar fi intrat un virus al robotului în mine și, încet-încet, m-a cuprins cu totul. Am început să învăț deodată cu copiii. S-a creat o atmosferă foarte frumoasă și am început să căutăm diverse provocări în afara țării. Am obținut locul I la fiecare concurs la care am participat.” a spus DR. IONUȚ VALENTIN PINTEA, antrenorul echipei de robotică.

Despre antrenorul echipei de robotică:

ANA LIPIANU – elevă echipa de robotică

„Ionuț (profesorul Ionuț Pantea) este efectiv un copil într-un corp de adult”

ANDREI DUNUȚĂ – elev echipa de robotică

„E, nici nu știu să îl descriu. E pur și simplu cel mai șmecher om pe care îl cunosc.” 

Bota Andreea Diana
Bota Andreea Diana
A absolvit Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu" Bistrița, specializarea Filologie intesiv engleză. În prezent este studentă a Facultății de Litere din cadrul Universitatății Babes - Bolyai, specializarea Limbi Moderne Aplicate (engleză - franceză). Este pasionată de literatură, lingvistică, muzică și dans. Este o persoană sociabilă, extrovertită, activă, tenace, ambițioasă și muncitoare, iar prin implicarea sa în acest ONG își dorește să susțină și să facă auzite punctele de vedere ale tinerilor din secolul XXI.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare