Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății: primele declarații după preluarea mandatului

Ioana Mihăilă este noul Ministru al Sănătății, după ce, cu o săptămână în urmă, Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcție.

Aceasta este medic endocrinolog, iar în momentul propunerii sale ca Ministru al Sănătății, ocupa funcția de secretar de stat.

Aceasta a depus, în cursul de astăzi, jurământul și a ținut prima conferință din această poziție.

Principalele declarații s-au bazat pe obiectivele propuse în acest mandat și pe reformele pe care Mihăilă vrea să le continue sau inițieze.

Mihăilă a declarat că se va concentra pe următoarele trei priorități: atragerea și utilizarea de fonduri europene pentru reforme și investiții în sănătate, creșterea accesului la servicii medicale de bază, reforma managementului spitalelor și al serviciilor de sănătate.

Aceasta a subliniat care este rolul ei în această funcție și a precizat nevoia competenței în funcții de conducere: „Avem nevoie de oameni pregătiți în funcții de conducere. Competența în funcții de conducere este o necesitate, nu un moft.”

Totodată, Ioana Mihăilă nu a ezitat să răspundă la întrebările ce făceau referire la fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Multe proiecte au început deja în mandatul lui Vlad Voiculescu, le voi continua fără ezitare”, a declarat Mihăilă.

Întrebată dacă, după desemnarea ei în funcția de ministru al Sănătății, a luat legătura cu Vlad Voiculescu și ce i-a zis acesta, Ioana Mihăilă a declarat: „L-am întrebat dacă crede că voi supraviețui”, întrebare la care Voiculescu a răspuns „că speră că da”.

Ghinea Mădălina
Ghinea Mădălina
Redactor al Revistei POV21 și membru activ din ianuarie 2021. Plină de ambiții și idealistă convinsă, scriu constant despre altceva, dar întotdeauna despre evoluție. Descoperă mai multe în celelalte articole semnate de mine!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare