Ce mărturisește unul dintre studenții de la Drept care au fost exmatriculați pe motiv de fraudă?

În cele ce urmează, veți citi mărturia unuia dintre studenții de la Drept care au fost exmatriculați pe motiv de fraudă.

În urma scandalului înflorit pe rețelele de socializare cu privire la exmatricularea celor 45 de studenți de la Drept care au copiat la unul dintre examene, mai multe voci și-au făcut auzită părerea. Astfel, o studentă a spus, pentru clujjust.ro, cum s-a întâmplat toată treaba care i-a ruinat primii pași în lumea studenției, dar și ce a învățat din povestea din prima sesiune din viața ei.

Principalul ei motiv era dorința de a rămâne la studii fără să plătească taxă.

În legătură cu motivele pentru care am copiat, vreau să lămuresc faptul că, personal, nu am copiatul în sange. Sunt conștientă că tot ce nu învăț acum, va trebui să învăț mai târziu. Pentru mine a fost o măsură de prevenție pentru a nu fi neîndreptățită. Știam că se copiază online și nu voiam să ajung la taxă din cauza celor care copiau, nu ar fi fost corect. A fost o ambiție care m-a costat. Este amuzant pentru că mulți dintre noi suntem exact tipologia de persoană pe care mulți dintre dumneavoastră o apărați și am ajuns în situația asta din cauza unor lipsuri ale sistemului de învățământ, care nu ne poate garanta o evaluare corectă și obiectivă. Vă garantez că au fost exmatriculați copii foarte buni, care trebuie neapărat să continue în acest domeniu și care au șanse să schimbe țara asta în bine (nu mă refer la mine, eu am fost mediocră)

Ce spune despre decizia universității de a-i exmatricula și cum caracterizează ea sistemul românesc:

Există multe motive pentru care această decizie nu este una corectă: felul în care au fost obținute probele, persoanele care au constatat frauda, inclusiv un precedent de anul trecut, din sesiunea din vară, desfășurată tot online. Toate acestea încalcă în mod flagrant regulamentul din 2019, care ni s-a aplicat și în care scrie, la art. 31, al. 3, că frauda se constată pe loc, de către profesorul examinator sau de către comisia de examinare. După cum se poate observa, regulamentul nici măcar nu este adaptat modului de evaluare în sistem online. În ceea ce privește precedentul, studenții care au trecut printr-o situație asemănătoare în vară au primit doar sancțiuni de formă (retragerea dreptului la cămin, trecerea la taxă pentru cei care erau la buget etc.), deși li s-a aplicat același regulament, în care singura sancțiune pentru fraudă este exmatricularea

Despre studenții exmatriculați și cum s-a petrecut totul puteți citi aici!

Raluca Voda
Raluca Voda
Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 17 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea și aspirația pentru poezie. Sper ca ceea ce vei citi din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare