Germania, ținta campaniilor de dezinformare rusești

Germania este ținta campaniilor de dezinformare rusești, mai mult decât alte țări din UE, arată un raport al Serviciului European de Acțiune Externă.

Potrivit DPA, Germania este ținta unor atacuri dure,  atacuri mai dese în comparație cu alte state membre. Raportul arată existența unor campanii sistematice la nivel politic, dar și cu ajutorul mass-mediei apropiate Kremlinului. Politicienii germani au fost criticați de faptul că au evitat un dialog cu Rusia.

La sfârșitul anului 2015 s-au înregistrat peste 700 de cazuri de dezinformare cu privire la Germania în baza de date europeană „UE împotriva dezinformării”. Franța a înregistrat peste 300 de cazuri, în timp ce Italia aproximativ 70 și Spania peste 40.

Raportul face referire la anumite exemple concrete de dezinformare rusă cu privire la Germania, și anume un caz al unei familii ruse care este stabilită la Berlin, ai cărei trei copii au fost luați în custodia autorităților, deoarece bunăstarea lor a fost amenințată. Politicienii ruși și mass-media au folosit această poveste pentru a acuza autoritățile germane de suprimare sistematică a rușilor care locuiesc în Germania.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare