Școlile primare își redeschid porțile în majoritatea landurilor germane

Școlile din 10 landuri germane își redeschid porțile începând cu săptămâna viitoare, după o creștere semnificativă a cazurilor COVID-19.
Potrivit Deutsche Welle, primele landuri care deschid școlile primare începând cu ziua de luni sunt Baden-Württemberg, Brandenburg, Berlin, Bavaria, Hessa, Renania de Nord-Westphalia, Renania-Platinat, Saarland, Schleswig-Holstein, Turingia, urmate de Mecklenburg-Pomerania Occidentală, care urmează să deschidă școlile miercuri. În martie, landurile Hamburg, Saxonia-Anhalt și Bremen urmează, de asemenea, să deschidă școlile.
Saxonia a deschis școlile încă de la începutul săptămânii trecute, fără a impune prezența fizică.

 

Deschiderea școlilor în acest moment, în care numărul infectărilor COVID-19 a suferit o creștere datorită răspândirii rapide a noii tulpini, este văzută cu îngrijorare în Germania.

Ministrul Sănătății Jens Spahn a declarat faptul că există un plan riguros de protecție care constă în testarea rapidă, alternarea între metoda de învățământ la distanță și cea fizică, dar și susținerea orelor în săli de clasă cu un număr redus de elevi și purtarea măștilor de protecție. Totuși, Spahn susține că sunt necesare verificări regulate pentru a stabili în ce măsură redeschiderea școlilor contribuie la răspândirea virusului.

Conform Ministrului Sănătății, este posibil ca vaccinarea să fie prioritară pentru profesori, înaintea cadrelor didactice din grădinițe și școli primare.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare