Purtarea măștii devine obligatorie în aer liber la Iași!

În Iași, măsurile de prevenție contra Coronavirus au luat amploare și se îndreaptă spre starea de urgență. Astfel, ieșenii se pot deplasa fără declarația pe propria răspundere, dar nu mai au voie să stea în grupuri în piețe sau autobuze, iar masca devine obligatorie în zonele aglomerate, indiferent dacă ne aflăm în aer liber sau nu.

Decizia aparține Comitetului Local pentru Situații de Urgență din Iași și este aplicată, dată fiind situația de suprasolicitare a locurilor din spitale, cu precădere la Spitalul de Urgență Sf. Spiridon și Spitalul de Boli Infecțioase. De asemenea, locuitorii din Iași au acces în număr redus în piețele agro-alimentare sau în mijloacele de transport în comun. Luare temperaturii va intra din nou în vigoare, iar numărul maxim de persoane în piețe va fi de 100.

Primarul Iașului a acordat declarații.

„Am interzis posibilitatea atingerii produselor de către cei care cumpără. Doar comerciantul îşi prezintă produsul pe care cumpărătorul îl acceptă sau nu. Tot sprin spaţiu aglomerat înţelegem ce se întâmplă pe terase după ora 22:00 şi am cerut poliţiei locale să supravegheze ce se întâmplă în acele spaţii, în care se petrec petreceri după orele 22.”

„Acele masuri de distanțare si purtarea măstilor și distanța în piețe din starea de urgență le-am reluat de astăzi. Poliția Locală a fost invitată să încerce să fie un pic mai activă, inclusiv în zonele de cluburi, distracție,” declară primarul Mihai Chirica.

Situația se agravează.

La momentul actual, județul Iași are peste 1.200 de cazuri confirmate de infectare cu noul Coronavirus. Spitalul de Boli Infecțioase rămâne fără paturi libere. La secția de Terapie Intensivă mai sunt doar două locuri și șase locuri pentru pacienții ne-critici. Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase a acordat un interviu: „Iașiul, în momentul de față, nu are un număr de locuri libere confortabil. Deci numărul de îmbolnăviri sau al celor care sunt purtători este în creștere.”

Mihai Chirica, primarul din Iași a explicat care este situația.

„Am mers pe aceleași măsuri din starea de urgență pentru că de fapt ne aflăm într-o situație mai grea decât în starea de urgență în ultima perioadă, vrem să fim cât se poate de preventivi, poate reușim să începem școala în septembrie și în octombrie anul universitar. Nu încercăm să stricăm viața nimănui. Nu vreau să ajungem la carantinare, pentru că o carantinare a municipiului Iași, care e miezul Moldovei, ar fi extraordinar de dificilă pentru toata regiunea,” mai declara primarul Mihai Chirica.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare