Astăzi, 14 iulie, se împlinesc 10 ani fără Mădălina Manole!

Astăzi se împlinesc 10 ani de la moartea controversată a artistei Mădălina Manole, cea care a transmis țării întregi emoția unui glas cuprins de dor.

Fata cu părul de foc – o voce hotărâtă să se oprească din creație chiar în ziua aniversării celor 43 de ani…

Viața a dus-o pe iubita cântăreață în praguri extreme, lupte interioare, care au făcut-o să cedeze și să ajungă să-și pună capăt zilelor. Astfel, în data de 14 iulie 2020, când trebuia să se bucure de cei 43 de ani de existență, aceasta a înghițit furadan (este pesticidul cu cel mai mare grad de toxicitate; 1 ml de substanță ingerată poate fi fatal).

Ulterior, a fost găsită moartă în locuința din Otopeni. Pentru o lungă perioadă de timp, familia Mădălinei a pus vina morții asupra soțului artistei, Petre Mircea.

Conform unor surse biografice, înainte să se sinucidă, solista s-a filmat în oglindă, transmițând un mesaj pentru soț. În urma găsirii filmării, dar și a unei scrisori lăsate de Mădălina Manole, tatăl ei a decis să facă publice ultimele cuvinte. Astfel, acestea au fost:

„Sunt o neputincioasă, o nevrednică, o complexată, am un milion de defecte şi astea mă fac să mă gândesc că trebuie să mă opresc aici! Nimeni altcineva nu e vinovat de starea mea, doar eu! Voi toţi mă iubiţi, şi mi-aţi arătat asta, mereu. Şi totuşi eu gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viaţa!

Mi-a dăruit Dumnezeu cel mai frumos şi curat suflet din lume, Puiu al meu, cel mai mare şi minunat dar, copilaşul nostru. Cei mai buni şi sacrificaţi părinţi din lume, frate drag, nepoţi dragi, rude, prieteni, atâta lume cu suflet curat în jurul meu. Nu le merit, nu ştiu ce să fac, să am grijă de ele, cum să am grija de ele, cum să le fiu de folos.

Sunt de neiertat, mă gândesc la voi toţi, dar şi la ce să fac să nu mai fiu. Pui mic să rămână o perioadă la Botoşani, cu mama şi tata. Poate mă va ierta, mai tarziu! Cand va fi mare! Şi ai mei scumpi să mă ierte, atât pot să gândesc, am ajuns aici numai din vina mea! Şi să-l iubeasca mult pe Puiu, rămâne sufletul meu. Pentru tot ce a făcut pentru mine, pentru sufletul lui. Vinde tot ce se poate vinde, casa, orice, teren, dar vreau să rămână bani pentru pui mic (şcoli) şi … pentru Mihăiţă, Marian, Mihaela”

Îndurerați, câtiva colegi de breaslă care au iubit-o au transmis astăzi mesaje ce vor ajunge la iubita stea.

Dan Negru se arată foarte afectat de durerea ce a cutremurat muzica românească cu 10 ani în urmă. A postat pe Facebook câteva cuvinte profunde, dar care vin cu explicații asupra cazului:

„O văd din nou pe Mădălina Manole prin ziare. S-au făcut 10 ani de la moartea ei… N-am știut niciodată cum să-i explic Mădălinei de ce televiziunile n-o mai voiau. Era perioada în care televiziunile românești descopereau publicul comercial 18-49 ani și orice li se părea «old» sau cu aer românesc era respins. Moral, noi toți ăștia care ne-am făcut treaba prin televiziuni sau prin media în anii ăia suntem criminalii Mădălinei. Noi, toți asasinii ei!”

 

Raluca Voda
Raluca Voda
Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 17 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea și aspirația pentru poezie. Sper ca ceea ce vei citi din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare