Pacienții internați în spital cu forme ușoare de COVID-19 pot pleca acasă!

În urmă cu 11 zile, Ministerul condus de Nelu Tătaru a modificat criteriile de externare pentru pacienții cu forme ușoare de COVID-19, încât aceștia pot fi externați din spital și dacă sunt încă testați pozitiv.

Un pacient asimptomatic poate părăsi spitalul și după 10 zile, chiar dacă acesta are încă virusul și-l poate răspândi mai departe, iar statul, după cele 10 zile, nu le mai face niciun test de COVID-19 acestora.

Bolnavii sunt externați din spital pentru că nu mai au simptome sau au o formă suficient de ușoară a bolii. Lor li se recomandă însă, autoizolarea la domiciliu, timp de încă 4 zile. După externarea pacienților, se va ocupa medicul de familie de starea acestora, conform Libertatea. Concret, Ministerul Sănătății anunță că acest consult față de pacienți se va face prin apel telefonic.

Pentru a putea reveni la locul de muncă, pacienții care au fost confirmați pozitiv în privința COVID-19, mai apoi videcându-se, va trebui să aibă un document care să ateste că s-au vindecat. Asta însemnând că va trebui să-și repete testul de câte ori va fi nevoie, pe propria cheltuială. În acest moment peste 1.000 de pacienți care nu sunt nici internați, nici vindecați, dar sunt asimptomatici, au fost externați după 10 zile de la depistare, așa cum apar aceștia în centralizările Ministerului Sănătății.

Nu putem ști exact cât timp va dura vindecarea, nici cât de sigur este că nu va mai transmite virusul și nici cum se va îngriji fiecare dintre ei de propria situație de acasă. Statusul lor scapă printre sistemul de monitorizare epidemiologică, în zilele în care autoritățile precum Centrul European pentru Prevenția și Controlul Bolilor, ne avertizează că de acest sistem de supraveghere epidemiologică depinde și succesul în lupta cu pandemia de Coronavirus.

Grețcu Daiana
Grețcu Daiana
Sunt elevă în ultimul an la Liceul Teoretic ,,Ion Constantin Brătianu" din Hațeg. Sunt îndrăgostită de citit, scris și natură. Mă pasionează foarte tare psihologia și dezvoltarea personală.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare