Polițiștii de frontieră au amenințat contrabandiștii cu focuri de armă, în Sighetu Marmației!

Polițiștii de frontieră au amenințat contrabandiștii cu focuri de armă, în Sighetu Marmației!

Organele de ordine au confiscat aproape 10.500 pachete de țigări care provin din Ucraina!

Ca urmare a unei acțiuni desfășurate la nivelul S.P.F. Brodina – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației pe linia combaterii contrabandei, polițiștii de frontieră confiscaseră aproape 10.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Valoarea totală a ţigărilor se ridică la peste 122.000 lei, fiind in cele din urmă confiscată. Un autoturism de teren a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Miercuri, 30 iunie, a fost declanșată o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Dimineața, în jurul orei 07.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase de la frontiera de stat spre un autoturism de teren care staţiona, conform sighet247.

Poliţiştii de frontieră au acționat în scopul reținerii persoanelor. În momentul în care bărbații i-au observat pe polițiștii de frontieră, au fugit și au abandonat coletele şi autoturismul.

Bărbații nu s-au supus somațiilor legale prin voce, iar polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare. Polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, respectând prevederile legale.
Fugarii tot nu s-au oprit şi s-au împrăștiat în localitate.

Autorităţile ucrainene au fost anunțate de acest caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului s-au descoperit un autoturism de teren, Mitsubishi Pajero, și patru colete. Toate coletele, cât și maşina, au fost transportate la sediul sectorului. În urma realizării inventarului, 10.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană au fost confiscate.

În momentul de față se realizează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

La finalizarea investigațiilor se vor lua măsurile legale care se impun, precum şi pentru identificarea persoanelor care au participat la acest incident.

Fetinca Gheorghe Florin
Fetinca Gheorghe Florin
Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare