5 vicii la care oamenii nu renunță nici când le bate virusul la ușă!

Ești supraviețuitorul primei săptămâni de carantină. Deja te ia nostalgia când te gândești la momentele pe care ți le-a răpit virusul, așa-i? Suntem aici să îți alungăm din plictiseală și monotonie, așa că ia o Corona rece din frigider și hai să vorbim puțin despre vicii. Top 5 vicii la care oamenii nu renunță nici când le bate virusul la ușă!

1. Alcoolul

A fost și încă este un viciu la care nu se poate renunța, indiferent de cât de gravă ar fi situația. Cum să renunți la alcool? Acum, serios vorbind, cum să o faci? Ei bine, uite că nu renunți și faci tot posibilul să bei puțină tărie sau măcar o bere pe zi.

S-au închis bodegile unde te duceai să bei cu prietenii sau singur atunci când erai lovit de depresie, dar asta nu e o piedică. Alcool încă se găsește, asemenea ocaziei de a bea.  Ei bine, sunt destule. Nu degeaba tinerii aleg să se ascundă pe unde pot, în scări, pe străduțe înguste sau chiar prin casă, când părinții sunt și ei prin preajmă. Frica de a nu fi prins e mare, dar o ascunzătoare bună a alcoolului și un moment de neatenție a părintelui, devin momentele oportune să mai bei o dușcă din ceea ce îți aduce fericirea.

2. Fumatul

Deja a trecut o săptămână de carantină. Ai simțit-o de parcă a trecut o lună, știm. Așa-i când îți ard plămânii după o țigară, cum îți arde sufletul după tipa aia bună din liceu. Și cea mai mare problemă e că trebuie să confrunți situația. Fie că nu mai sunt țigări la magazin, că s-au bătut oamenii pe ele ca pe dezinfectant și hârtie igienică, fie că te dezmoștenește maică-ta dacă află că fumezi, n-ai ce să faci.

Desigur, dacă ești destul de curajos încât să te încrezi în magia Internetului, poți trece cu bine peste carantină. Da, ai citit bine. Oamenii au început să-și comande țigări de pe Internet pentru a depăși această perioadă neagră din viața lor.

Dar, cum situațiile disperate cer măsuri disperate, tot ce poți să faci e să te rogi să se termine mai repede toată panica asta cu Coronavirusul și să ieși și tu cu gașca la o țigară. Că tot vorbeam…

3. Ieșirile cu gașca

Suntem adolescenți și, dacă există ceva ce iubim mai mult decât dormitul până târziu într-o zi de școală, este vorba despre ieșirile cu prietenii. Nu vă e dor de nopțile alea de vară în care stăteați la povești până dimineața și treceați de la subiecte basic de genul: mâncare preferată, iubiri eșuate, la discuții deep despre sensul vieții?

Cu părere de rău, îți spun că dacă nu se descoperă un antidot miraculos pentru Coronavirus în viitorul apropiat, ieșitul la un pahar de bârfă cu fetele va fi doar o amintire frumoasă. Dar nu e panică, bârfele circulă mai repede pe Internet.

4. Shopping-ul

Vești proaste pentru shopaholice, s-au închis mall-urile! Dependența de cumpărături este și ea afectată de virus. Da, e greu să vrei o bluză mișto sau o pereche de adidași de firmă și să nu mai poți merge la mall, să colinzi o zi întreagă magazinele și să îți faci plăcerea, dar ăsta nu-i un capăt de lume.

Nu pentru toată lumea e plăcut, dar și shopping-ul online e o soluție, nici aia prea bună în aceste momente, dar merge când e vorba de cazuri urgente. Așa că intră pe unul din site-urile alea drăguțe care îți tot apar pe facebook și profită de timpul liber pentru a găsi o rochie mișto pe care să o iei în club. Desigur, după ce trece panica.

5. Pariurile sportive

„Nimic nu ne poate opri” este motto-ul după care dependenții de pariuri sportive își desfășoară activitatea. Nu contează că sediile s-au închis. Nevoia de a cheltui bani în mod pueril crește din ce în ce mai tare în sufletele românilor. Dorința e mare, bani avem, așa că hai să profităm. Așa și fac. Aleg platforma online și apelează la aplicații pentru a-și satisface nevoile. E amuzant, nu? E amuzant să știi că nu primești nimic și totuși să arunci banii pe fereastră. E amuzantă situația, dar și tristă totodată.

Ne lăsăm influențați de vicii și găsim orice metodă necesară atingerii lor. Suntem lipsiți de raționament și asta doar pentru niște bilete. Suntem oameni amuzanți și descurcăreți, dar numai când e vorba de prostii găsim orice cale pentru a face ceea ce dorim. Chit că e greșit sau nu, profităm de orice moment și ne aruncăm cu capul înainte, că na, bani sunt destui, ce naiba.

Așa cum bine știm, situația din țara noastră este una din ce în ce mai grea și nu strică să ne și amuzăm puțin în toată isteria asta. Cu toate astea, autoritățile au dreptate, statul în casă este cel mai bun lucru pe care îl putem face acum. Știm, e greu să te adaptezi unei astfel de situații când vremea e bună sau când școala nu mai e, dar totuși, sănătatea noastră e pe primul loc și cu toții trebuie să fim conștienți de asta.

Te plictisești ? Ai aici 5 motive ca să nu te dai cu capul de pereți cât ești în carantină.

Așa că, în cazul în care dependența e prea mare și nu te poți opri din a-ți satisface viciile, măcar fă tot posibilul și împlinește-le din casă, nu din afara ei. Cumpăra-ți alcool (chiar dacă nu e o idee bună), țigări, dulciuri și tot ce mai ai tu nevoie pentru a depăși această perioadă și fă tot posibilul să-ți limitezi ieșirile. Sănătatea ta și a celor din jur este în joc, așa că nu da cu piciorul la propria viață. Stai în casă cât mai mult timp pentru că acolo ești în siguranță.

 

Autori: Fodor Andra-Maria și Lorena Elena

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare