O mamă a fost umilită după ce a refuzat să plătească pentru cadoul învățătoarei!

Un cadru didactic, o mamă, a fost umilită de către părinții colegilor de clasă a fiicei sale pentru că nu a dorit să cotizeze la cadoul învățătoarei copilului său.

Mihaela Ichim, mama celor două fete, a refuzat să ofere acel cadou pentru că ea susține că părinții sunt extrem de vinovați pentru acuzațiile oferite de publicul larg aduse profesorilor: „Sunt cadru didactic şi am observat că în ultima perioadă opinia publică este extrem de defavorabilă la adresa noastră, a educaţiei din România în general. Consider că părinţii, prin ceea ce fac, de multe ori, sunt responsabili pentru degradarea imaginii noastre. Pentru că nu este normal să se facă lucrurile astea. Lucrurile se pot face şi altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în faţa părinţilor. Avem proiecte europene, avem ONG-uri, sponsorizări, bani de la primărie”.

o mamă a fost umilită

După mesajele tulburătoare la care a fost supusă, femeia a făcut o postare pe facebook, în care a vrut să arate lumii că cei ce nu vor să dea „șpagă” profesorilor sunt văzuți prost în ochii celorlalți părinți și marginalizați.

„Nu este normal, altul dă bani, altul nu”

Donațiile, după cum a declarat un alt cadru didactic, trebuie făcute doar dacă o persoană dorește acest lucru. Dacă dorește să se implice sau nu în aceste lucruri, trebuie să fie o alegere proprie. Oamenii nu trebuie obligați să ofere ceva ce poate nu au, sau poate nu își doresc. În cazul Mihaelei, i s-a cerut să își mute copiii în alte clase. Clase în care nu este nevoie de aceste donații: „Să vă găsiţi altă clasă unde nu este nevoie”, „Recomandarea mea este să se mute”.

A făcut această postare doar pentru a nu mai ajunge la o mamă ce a fost umilită.

Știm că învățământul românesc este și el la pământ, dar găsești aici dacă școala ideală este reală sau doar o fantezie.

Postarea Mihaelei a ridicat probleme și în rândul ministerului

„Dragi părinți, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeți reacțiile părinților, ai căror copii sunt în clasa cu fetița mea, la școala „Nicolae Bălcescu” din Oradea. Reacție venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul d-nei învățătoare și pentru achiziționarea unor perdele și a unui alfabetar.
1. Nu am facut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învățământ și știu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face și altfel. Nu doar stând cu mâna întinsă în fața părinților. Avem proiecte europene, avem ONG-URI foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu școli. Avem sponsorizări, avem bani de la primării. Doar că lucrurile astea ar trebui făcute de cadrele didactice și manageri gratis, și cu multe ore petrecute în fața calculatorului.

Dacă eu am putut, și alții pot.

2. Nu am facut-o, pentru că este ilegal (art. 5, lit. b, pct. II din Codul Cadru de etică al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) și imoral.

3. Nu am facut-o, pentru că de ani de zile încercăm să schimbam țara asta, pentru că ne plângem de indiferența și șpăgile care domnesc în toate instituțiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic, sau chiar contrariul.
Să ajung să fiu „sfătuită” să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine și pentru copilul meu.
AJUNGE! VREAU O ROMÂNIE FRUMOASĂ!”.

Dorința mamei nu a rămas fără urmări

Mămica a fost chemată la Şcoala generală „Nicolae Bălcescu” din Oradea, loc în care cele două fetițe învață, pentru a discuta cu directorul și un reprezentat al primăriei.

„Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că am adus prejudicii grave imaginii şcolii, pentru că am citat numele şcolii şi pentru că niciun reprezentant legal al instituţiei de învăţământ nu a cerut bani părinţilor, ci părinţii s-au mobilizat, sub formă de donaţii. Eu le-am spus că nu a fost niciun atac la adresa şcolii, ci doar la adresa părinţilor şi a atitudinii pe care au avut-o”, a mărturisit Mihaela .

Mihaela dorește doar corectitudine

Aceasta a lăsat o solicitare școlii prin care roagă conducerea să rezolve această problemă des întâlnită în învățământul din România.

Bîrgăoanu Laura-Ștefania
Bîrgăoanu Laura-Ștefaniahttp://Laura-Stefania
Studentă în anul 2 la Jurnalism în cadrul facultății FSPAC (Universitatea Babeș-Bolyai-Cluj), fostă elevă a Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț. În viitor îmi doresc să devin un jurnalist foarte bun. Cu toate acestea îmi doresc să lucrez și în domeniul Resurselor Umane. Sunt o persoană comunicativă și gata să ajut oricând. În plus, consider că scrisul este cea mai bună soluție, care îmi permite să inspir oamenii din jurul meu, fiind o eliberare de la cotidian.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare