Cine sunt acei taximetriști libidinoși ai României de care trebuie să te ferești?

Cu toții am apelat cel puțin o dată numărul unei companii de taxi, cu toții știm cazul fetelor de la Caracal, dar știai cine sunt acei taximetriști libidinoși ai României de care trebuie să te ferești?

Trebuie să știi câteva lucruri înainte de a te mai urca într-un taxi, căci unele învățături esențiale te pot salva în anumite momente. În cei 18 ani de existență și de navetă la liceu, am mers de atâtea ori cu un taxi acasă, încât am ajuns să am salvate la contacte minim 3-4 numere de telefon aferente. Dar s-a întâmplat să întâlnesc și taximetriști libidinoși, de un caracter mai infect decât mașina. Ei m-au făcut să detest momentele în care sunt nevoită să apelez un taxi ca să ajung acasă.

Viața reală nu e ca în melodia lui What’s Up, cu „taxi, du-mă unde vrei”. Viața reală e altfel. Aici ai deseori ocazia să dai de taximetriști libidinoși și să te miri cum naiba au fost angajați. Tocmai de aceea, din întâmplările mele și ale unor cunoștințe cu experiențe asemănătoare, cărora le voi modifica numele, tu poți învăța de ce fel de șoferi de taxi să te ferești.

Compania serioasă se cunoaște după primul apel!

Dacă respectiva companie de taxi este profesionistă, atunci și doamna care îți va răspunde la apel îți va vorbi pe măsură. În caz contrar, poți nimeri o tanti în toane mai puțin bune, probabil în zilele turbate ale lunii, care te va indispune și pe tine, așa cum am pățit eu. Am sunat într-o zi la o companie de taximetrie, am spus frumos adresa și am repetat-o, căci, aparent, doamna nu înțelegea locația. Am crezut că poate nu m-a auzit clar, dar problema era că nu știa unde să trimită taxiul, deși supermarketul în fața căruia mă aflam era singurul cu acea denumire din oraș. Un oraș mic, de altfel. Am clarificat cu adresa, am așteptat 20 de minute, dar primul șoc l-am avut la vederea taxiului. Nu doar că era o mașină veche, cu o caroserie tocită, cu o ușă pe care abia am deschis-o, nu mai zic de închis, dar interiorul duhnea.

Efectiv, era un miros atât de puternic, încât l-am rugat pe șofer să deschidă geamul, și l-a deschis abia după ce a terminat țigara. Nu, nu am fost întrebată dacă sunt de acord să fumeze în mașină și nu, nu fumul țigării era sursa mirosului. Sincer, habar nu am ce putea mirosi atât de urât și nici nu vreau să aflu. Știu doar că senzația de vomă era atât de puternică, încât am respirat pe reprize în cele 15 minute, cât durează drumul, de la liceu până acasă, cu mașina.

Totuși, cât de libidinos poate fi un om?

Să zicem că trecem peste miros și mașini dubioase din vremea „împușcatului”, dar frate, cât de libidinos poate fi un om? Într-o zi, aveam nevoie urgentă să ajung acasă, se întâmplase ceva, așa că am apelat la un taxi. Bun, vine taxiul, urc în mașină, zic adresa. La jumătatea drumului, văd că taximetristul, trecut probabil de 40 de ani, se bagă aiurea în seamă. Lasă-l să vorbească, mi-am zis. Tac, rar moment pentru o olteancă călcată pe nervi de la primul comentariu. Citez „Ce stai, pisi, așa supărată?”

1… 2… 3… calm down, „pisi”. Ba pe dracu!

-Cum mi-ați zis? întreb.

-„E, hai, pisi, era o glumă.”

1… 2… 3…

-Vă rog să vă abțineți de la comentarii inutile, aveți un salariu ca să conduceți un taxi, nu să vă dezvăluiți comportamentul de cavernă. Și da, am făcut reclamație, degeaba. Next.

Stăteam de vorbă cu niște prietene care au avut parte de experiențe neplăcute cu taximetria română. Și îmi spun amintiri care mă lasă perplexă:

„Eram în taxi, eu și alte două colege. Având rău de mașină, am urcat pe locul din față. Taximetristul, libidinos convins, avea fața aia care te cutremură, uneori pur și simplu cunoști omul după față. Merge jumătate din drum și, la un moment dat, schimbă viteza și apoi îmi pune mâna pe picior. Crispată, nervoasă și complet scârbită, i-am spus să-și ia mâna și să oprească. Colegele mele văzuseră scena. Am aruncat banii pe bord și am plecat pe jos.”

– Crina

„Trebuia să ajung în partea cealaltă a orașului, la stadion, să-mi iau fratele de la antrenamente. Întârziasem și am chemat un taxi. Îi spun adresa și văd că o ia pe o rută ocolitoare, deși exista o scurtătură. Îl întreb de ce nu a mers pe acolo. Îmi spune răstit, sictirit:

-Auzi, duduie, e treaba mea pe unde merg, oricum avem salariu de rahat în țara asta și voi nici de-ai dracu nu lăsați un ban omului.

-Ăm…nu e chiar așa. Vorbim de o cursă pe care eu o plătesc, iar dumneavoastră nu aveți dreptul de a-mi vorbi așa.

-Da, da, fițe și pretenții pe voi. Norocul a fost că mă grăbeam, am plătit cursa și mi-am luat fratele. Astfel de libidinoși nu au ce căuta ca șoferi de taxi.” – Alexandra

Și atunci vă întreb: de ce li se permite unor taximetriști libidinoși să profeseze? Ei asta sunt și vor rămâne, taximetriști libidinoși de care trebuie să te ferești.

Cum te ferești de ei?

Ei bine, un prim pas ar fi să nu te urci niciodată pe locul din față, dacă nu vrei să te trezești cu o mână pe picior, zic. Dacă totuși vezi că libidinosul începe discuții care nu-și au rostul, fără să zici tu ceva în prealabil, atunci păstrează-ți calmul și nu începe o ceartă. Ești tu, o fată, nu ai prea multe modalități de apărare, așa că gândește la rece, cu calm, și încearcă să retezi orice fel de discuție inițiată de el, nepotrivită. Și dacă vezi că lucrurile iau o întorsătură ciudată, așa cum am pățit eu când taximetristul mergea cu 20 km/h, deși distanța era relativ scurtă, atunci sună pe cineva și spune exact unde ești, că vei ajunge imediat, sună-ți tatăl. La mine a mers sunatul.

Cumva, faptul că ții constant legătura cu cineva, că cineva îți știe exact locația, aduce un plus de siguranță. Asigură-te ca mereu să ai telefonul încărcat, mereu să menții legătura cu cineva, nu intra în discuții și stai mereu în spate. Poate părea un fleac să mergi cu un taxi, te gândești că ȚIE nu are ce să ți se întâmple, dar nu știi niciodată de ce sunt capabili oamenii. Nu știi niciodată dacă șoferul de taxi va fi unul dintre acei taximetriști libidinoși.

Avem Uber, da. O variantă mai safe, dar dacă ești într-un oraș mic sau stai la țară, Uber nu prea există acolo. Așa că e mai bine să știi să te ferești de taximetriștii libidinoși.

Sper să-ți amintești de asta data viitoare când urci într-un taxi. Dacă și tu ai avut experiențe de genul, povestește-ne în comentarii.

 

Sterie Luigia Gabriela
Sterie Luigia Gabriela
Gabriela este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ,,George Coșbuc" din Motru, Gorj. Scrie din copilărie, iar POV21 a însemnat, spune ea, locul potrivit în momentul mai mult ca perfect pentru a scrie și a crea un drum memorabil către un viitor de succes.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare