Ce nu știai despre primul film străin care a luat marele premiu Oscar! Vezi aici actorii!

S-a scris istorie la cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar, care a avut loc duminică noaptea, la Dolby Theatre din Los Angeles. Lung-metrajul sud-corean Parasite de Bong Joon-Hoo este primul film străin care a luat marele premiu Oscar!

Acesta a primit în total patru trofee, inclusiv pentru cel mai bun film internațional, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu original.

În lupta pentru marele câștigător, au mai fost nominalizate următoarele filme: Ford v Ferrari, The Irishman, Jojo Rabbit, Joker, Little Women, Once Upon a Time…in Hollywood, Marriage Story, Parasite și 1917.

În discursul de la decernarea premiului, Bong Joon Hoo a ținut să-i mulțumească idolului său, Scorsese, dar şi lui Tarantino, care i-a susţinut întotdeauna munca, deşi era un regizor anonim.

Care e povestea filmului?

Marele câștigător al premiului Oscar poate fi considerat cu ușurință un black comedy thriller film. Este o satiră cu temă socială ce urmărește două familii extrem de diferite din Seul. Una trăitește într-o sărăcie de nedescris, iar cealaltă, fiind bogată, locuiește într-o vilă luxoasă.

Membrii familiei lui Ki-Taek sunt extrem de apropiați, însă toţi patru sunt şomeri. Fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat, într-o zi, de către prietenul său – student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator foarte bine plătit la o familie bogată. Când acesta ajunge acolo, o întâlneşte pe Yeon-kyo – frumoasa moştenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii şi două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situaţii controversate și foarte greu de controlat, cei săraci infiltrându-se prin mijloace nu tocmai ortodoxe în rândul bogătaşilor.

Parasite poate fi considerat un basm modern, o poveste a inegalităților sociale din Coreea de Sud.

Criticat de unii pentru existența unor clișee evidente, acesta face însă istorie la cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar datorită titlului câștigat de cel mai bun lungmetraj.

Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes din 21 mai 2019, unde a devenit primul film coreean care a câștigat Palme d’Or. A fost lansat apoi în Coreea de Sud de CJ Entertainment la 30 mai 2019. A primit o aclamare critică universală și a fost salutat drept unul dintre cele mai mari filme sud-coreene realizate vreodată și unul dintre cele mai bune filme din anii 2010. A încasat 167,6 milioane de dolari la nivel mondial, devenind cel mai mare film din Coreea de Sud.

Actorii:

  • Song Kang-ho  – Kim Ki-taek, tatăl familiei Kim
  • Choi Woo-shik  – Kim Ki-woo, fiul familiei Kim
  • Park So-dam     – Kim Ki-jeong, fiica familiei Kim
  • Jang Hye-jin     – Kim Chung-sook, mama familiei Kim
  • Lee Sun-kyun   – Park Dong-ik, tatăl familiei Park
  • Cho Yeo-Jeong – Choi Yeon-gyo, mama familiei Park
  • Jung Ji-so         – Park Da-hye, fiica familiei Park
  • Jung Hyeon-jun – Park Da-song, fiul familiei Park
  • Lee Jung-eun    – Gook Moon-gwang, îngrijitorul casei
  • Park Myung-hoon – Geun-sae
  • Park Geun-rok  – Yoon,
  • Park Seo-joon   – Min-hyuk

Vezi trailer-ul aici!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare