Epidemia de gripă, declarată oficial în România! 18 morți și peste 7000 de cazuri!

A fost declarată epidemie de gripă în România! 

Autoritățile responsabile au declarat oficial epidemia de gripă în România. Numărul deceselor a ajuns la 18, iar numărul cazurilor cunoscute în România depășește 7000.

Virusul gripal de tip A nu este foarte diferit de Coronavirus, cel care a îngrozit o planetă întreagă. Află mai multe despre acesta aici.

„Având în vedere faptul că în această săptămână ( săptămâna 27.01.2020 – 02.02.2020 ): s-a înregistrat o creştere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat (media aritmetică a numărului de cazuri raportate în trei săptămâni anterioare), activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere naţională, raportându-se un număr aproape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă, rata pozitivităţii pentru virusul gripal la cazurile testate a fost peste 60% și se concluzionează că gripa evoluează epidemic”, a anunţat joi Institutul Naţional de Sănătate Publică, conform ProTV.

Virusul gripal predominant este de tip A și afectează persoanele nevaccinate, 12 decese fiind cauzate de acesta. Decesul unui băiețel de un an este ultimul înregistrat până acum din cauza acestui virus.

La nivel național, pe întreg teritoriul, au fost declarate 7022 de cazuri gripale, numărul total de cazuri de infecții  respiratorii acute fiind de 171 081, motiv pentru care epidemia de gripă a fost declarată oficial în regim de urgență.


Autor: Miruna A. Sabău

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare