Frate, cât mai ai de gând să fii trist?

Crezi că ai tot timpul din lume să îţi boceşti viaţa? Aşa vrei tu să rezolvi ceva? Frate, cât mai ai de gând să fii trist?

Disclaimer: Acest articol poate părea o prostie motivaţională bună de nimic. Nu-s psiholog, nici speaker din ăla cu citate de Tony Poptămaş (da, mai trăieşte, am verificat). Sunt doar un om, exact ca tine, omuleţul din spatele ecranului. Nu ştiu câtă inteligenţă emoţională am sau nu, dar ştiu că gândurile pe care le scriu mai jos m-au ajutat să trec de multe mental breakdown-uri. Dacă ce scriu aici te ajută în vreun fel, lasă un mesaj la fata!

Da, Gheorghe, știu că ți-a căzut viața în prăpastie că nu te lasă ai tăi în Vamă. Da, Geto, știu că ți-ai tăia venele că pe Marcica a dus-o iubi în city-break la Roma, și tu tot la Căciulata mergi în vacanță. Aoleu, te bârfesc oamenii, deși tu ești clar un scump și nu deranjezi pe nimeni cu nimic. Da, chiar ai dreptul să fii „depresiv”.

Lasă-mă, Marieto, să îți spun că depresia nu înseamnă doar tristețe.

Nu orice tâmpenie care se întâmplă în viață îți dă voie să spui „stau prost cu mental health-ul și nimic nu poate să mă vindece.” Apoi, când auzi de psiholog, să fugi mai ceva decât de dentist.

Da, ce să vezi, iubirea nu e ca în cărțile de pe Wattpad. Profu’ ăla care ți-a pus 3 nu ți l-a pus că ești tu vreun intelectual și e el doar invidios. Și oamenii ăia care nu te plac, nu-s pur și simplu răi. Totul se întâmplă dintr-un motiv!

Hai să ne trezim de-acum!

Ți-ai permis să îți iei vacanță de la viață și să plângi de depresiv cu „mental issues” ce ești. Ai ascultat toată muzica tristă de pe planetă și ai epuizat pornhub-ul. Apropo, nici pe la duș nu ai mai trecut. Le-ai zis tuturor prietenilor care te-au chemat în oraș că ai treabă. Off, ei nu înțeleg cum e să ai probleme în viață. Naşpa, nu?

De-acum haide să ne trezim din mahmureala asta seacă. E greu, ştiu. Nu, nu te mai las să stai încă 5 minute. Ia-ţi un fresh de portocale şi hai să vorbim!

Fiecare om are probleme, poate chiar mai nasoale decât ale tale. Nu, asta nu înseamnă că ale tale sunt nesemnificative. Atâta timp cât o problmenă trezeşte nişte sentimente negative înăuntrul tău, e semnificativă, chit că am făcut-o eu pe-a ironica insensibilă mai sus.

Nu e cool să ai probleme, dar e cool să le rezolvi!
Băieţeii au probleme mai mici. Bărbaţii au probleme mai mari. Legendele îşi rezolvă problemele.

Aşa că hai să fim cu toţii nişte legende. Primul pas e să te ridici din pat, nimic mai simplu. Apoi, să te gândeşti cât de faină, dar şi cât de scurtă e viaţa ta. Mai gândește-te că, în loc să plângi, poți face atâtea.

Găsește-ți un hobby mișto. Cine știe, poate în câțiva ani poți face bani din asta.

Caută să faci ceea ce te face fericit. Cântă, dansează, desenează, citește o carte sau apucă-te de un sport! Doar ieși din pat și lasă gândurile astea toxice la o parte.

După ce faci asta, vei realiza că ceva încă nu e bine. Știi de ce? Pentru că nu ai chemat un prieten cu tine. Oricât ai spune tu că „nu ai prieteni”, știi că te minți și îi minți și pe alții, rănindu-i poate pe cei care se întreabă „Și eu ce-s, bro, un scaun?” Ai atâția oameni frumoși aproape, și un telefon cu care, ce să vezi, poți chiar să îi suni! Și dacă nu poți să alegi variantele „fifty-fifty” sau „întreabă publicul” când vine vorba de probleme, sigur poți alege varianta „sună un prieten”. Și nu o singură dată.

Nu mă înțelege greșit. Nu sunt ca cei care îți spun „Doar oprește-te să fii trist.”, sau „Ține o dietă.”

Eu vreau doar să te ridici şi să încerci. Vreau să văd că încerci să faci ceva, şi că nu te mai plângi la oameni că eşti trist ca să îţi acorde atenţie. Vreau să văd că nu mai renunţi la pasiuni şi la oamenii apropiaţi ca să plângi în patul tău nefăcut. Şi, dacă lucrurile nu-s nici aşa ok, vreau să te văd că mergi la un specialist!


Autor:

Raluca Călin

Călin Raluca-Ioana
Călin Raluca-Ioana
Helo! Eu sunt Ralu și tocmai mi-ai citit articolul :) Am 18 ani și sunt din județul Suceava, dintr-un orășel de care cel mai probabil nu ai auzit niciodată. Mare potterhead de mică, îmi place să citesc, ador psihologia și enigmele. Și ce să vezi: din când în când mai și scriu! Iar dacă ai ajuns până aici, aruncă un ochi la restul articolelor mele! Te asigur că nu vei regreta!
Articolul precedent
Articolul următor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare