Tu cât investești în viitorul tău?

Tu cât investești în viitorul tău, în viața pe care îți dorești să o ai? Aloci timp și pentru călătorii? Cât muncești să ajungi să locuiești în casa cu piscină după care tânjești?

Toți copiii au ajuns să își dorească posibilul, făcând imposibilul.

Hai, că ne amintim cu toții de momentele din generală, sau chiar din liceu, în care am visat la cea mai frumoasă mașină, la cel mai frumos băiat și la cea mai scumpă rochie de bal. Mama ei de rochie, că tot într-un colț al dulapului a ajuns!

Ai stat și doar ai visat, nu ai și luptat

Știai că, în medie, un om își pierde 8 ani din viață doar pe rețelele de socializare? Câte 3 ore pe zi doar stând pe telefon și în fața unui laptop numai pentru propriile plăceri. Normal, nefăcând ceva productiv sau luptând pentru viitorul lui.

Să nu uităm de oamenii ce abia deschid o carte sau un articol informativ. NO, poate e greu să deschizi o carte uneori, dar tehnologia e o modalitate mai simplă, doar nu trăim într-o era avansată a tehnologiei degeaba.

Nu contează absolut deloc cum o faci, atâta timp cât o faci.

Majoritatea românilor preferă să rămână în zona de confort, decât să evolueze

Mai mult de jumătate din populația României preferă să rămână în cușca sistemului. Să meargă la un loc de muncă prost plătit și să fie veșnic niște roboți. Nu vor să vadă că există o cale de scăpare. Ieși din zona de confort, vorbește cu prietenii, cu rudele și chiar cu profesorii. Cere niște sfaturi ce te pot ajuta și învață constant de la oamenii din jurul tău. Schimbă locul de muncă prost plătit. Poți face cursuri acreditate, dacă facultatea sau liceul nu te ajută să îți schimbi viața. Cu ele te vei putea angaja în domeniul mult dorit, satisfacția își va face apariția în viața ta și să nu uităm de salariul ce îți va motiva calea spre succes.

Orice gest mărunt îți poate schimba viața

În cazul meu, dorința de a avea un loc unde să fac practica pentru facultate mi-a schimbat calea. M-a făcut să investesc timp în viitorul meu, să ies din acea zonă mult prea toxică pentru mine și să vă ajut acum cu aceste idei. Am descoperit POV-ul, familia ce mi-a schimbat viața în bine. Mi-a dat o putere și o încredere extrem de ridicată în mine. M-a făcut să realizez că totuși nu tot ce zboară se și mănâncă și că, împreună cu o echipă strâns unită putem schimba alte vieți. Putem chiar ridica munți. De la un simplu scriitor poți ajunge sus, poți să muncești și să iubești alături de o echipă. Poți să îți colorezi viața, chiar dacă, uneori, întunericul apare în viața ta.

Îți recomand, drag cititor: scapă de cotidian, ieși și arată lumii ce sus poți zbura, dacă îți deschizi aripile. POV21 este deschis tuturor, iar celelalte ONG-uri trebuie să fie mândre să te primească.

Financiar, parcă toți aruncăm niște bani gândindu-ne la viitor, dar pe plan temporar stăm cam prost. Uităm să ne vindecăm și fugim de responsabilități.

Dacă vrei să devii scriitor, atunci scrie, citește,  nu sta să apară o carte peste noapte pe care vrei să îți vezi numele. Reușita vine cu multă muncă, dar nu cu sacrificii extreme.

Nu renunța totuși la timpul tău!

Multă lume confundă succesul cu senzația constantă de a te îneca într-o muncă continuă. Să știi că o seară cu fetele la karaoke sau un fotbal cu băieții poate fi chiar extrem de utilă pentru sănătatea ta mintală. Să nu mai vorbesc despre cea fizică, orice om are nevoie de timp să se vindece, relaxeze și în primul rând să se recreeze.

Știi noaptea ta? Noaptea în care ai văzut acel băiat drăguț într-un colț sau fata ce ți-a zâmbit drăguț? Aia trebuie să fie doar a ta. Uită-ți telefonul acasă sau aruncă-l într-o geantă și trăiește pentru o seara, iar a doua zi începe totul cu puteri noi.

Investești în viitorul tău citind o carte, nu rupând tastatura de la laptop, jucând LOL sau alte jocuri ce nu îți aduc un câștig benefic.

O nevoie constantă de muncă 

Pot spune cu mâna pe inimă că sunt un workaholic și totul în viața mea se reduce la muncă, muncă și iar muncă. Imediat cum găsesc o portiță de scăpare dau bir cu fugiții direct în lanul cu secară. Rămân blocată acolo și nu mai ies până nu sunt aruncată în mrejele somnului, necesar și el în evoluția constantă a unui om.

Vrei să ai succes?

Atunci poți să îți ștergi din cap ideea că, dacă citești câteva lucruri despre acel domeniu, vei reuși! Niciodată!

Un minim zilnic acceptat în reușirea scopului, în a ajunge sus, departe, este de 4 ore muncite pe zi. Evident, doar pentru acea pasiune. Dar niciodată mai mult de 60 de ore pe săptămână. Asta poate aduce repercusiuni mai grave. Pierderi de memorie, imposibilitate de concentrare, greșire constantă a taskurilor și, nu în ultimul rând, o viață socială mai anostă. Da, știu, multora nu vă pasă câți prieteni aveți, dacă sunteți siguri că în contul bancar o să aveți multe zerouri. Dar ce faci cu ele dacă ești singur și viața ta devine un amalgam de singurătate?

Orele bune petrecute în fața laptopului, în incinta unui birou sau pe strada unui parc trebuie să aibă un sfârșit.

Investești în viitorul tău timp, dar nu, nu uita de sufletul tău și așa ai de câștigat. 

Bîrgăoanu Laura-Ștefania
Bîrgăoanu Laura-Ștefaniahttp://Laura-Stefania
Studentă în anul 2 la Jurnalism în cadrul facultății FSPAC (Universitatea Babeș-Bolyai-Cluj), fostă elevă a Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț. În viitor îmi doresc să devin un jurnalist foarte bun. Cu toate acestea îmi doresc să lucrez și în domeniul Resurselor Umane. Sunt o persoană comunicativă și gata să ajut oricând. În plus, consider că scrisul este cea mai bună soluție, care îmi permite să inspir oamenii din jurul meu, fiind o eliberare de la cotidian.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare