Sărbătoresc Halloweenul și nu, nu sunt un satanist! – Robert Trașcu

Disclaimer: Acesta este un articol care reprezintă strict părerea mea personală asupra subiectului. Dacă nu te regăsești în ceea ce am scris, poți să îți lași părerea mai jos fără hate.

Observ tot mai des pe rețelele de socializare postări ce au în prim-plan degradarea acestei sărbători înțeleasă greșit de către mulți. Postările sună cam așa: spuneți NU Halloweenului! Halloweenul, sărbătoarea Satanei! Veți arde în Iad! Nu mai spune! Sincer chiar mă gândeam că fetița aia de 6 ani ce se plimbă prin vecini îmbrăcată într-o robă de vrăjitoare abia așteaptă să ajungă acasă să-și înceapă ritualurile invocându-l pe nenea Lucifer la ora cinei. TREZIȚI-VĂ LA REALITATE! Suntem în secolul XXI și noi încă mai ciugulim din palma sistemului tot ce vrea el să ne ofere! Ne aflăm în era în care dezinformarea este arma fatală împotriva omului. Fără să mă mai lupt cu morile de vânt, voi explica mai întâi ce înseamnă această sărbătoare ce le dă atâția fiori românilor noștri!

Ce semnificație are Halloweenul?

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even  – numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților – sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental. Reprezentativ pentru aceasta este un dovleac sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. În timpul Halloweenului, copiii se costumează în personaje fictive înfricoșătoare și colindă pe la casele vecinilor întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?)  De asemenea, se organizează multe festivaluri în care există mai multe jocuri și activități precum ar fi: apple bobbing, care constă în culegerea cu dinții a unor mere care plutesc într-un vas cu apă și nelipsitele parade de costume!

Cum privesc eu Halloweenul?

Îl văd ca pe o distracție, eliberare de stresul cotidian la care suntem supuși mereu. Eu văd această sărbătoare ca pe un moment de detașare de realitate, îl petreci alături de prietenii tăi în cele mai amuzante feluri. Aștept cu nerăbdare să îmi dezlănțui talentul artistic pe un dovleac nevinovat și să îl transform în lanterna mea timp de o noapte! Mi-aș fi dorit ca această sărbătoare să fie mai puternic răspândită în țara noastră, astfel încât activitățile ce țin de ea să se desfășoare în mai multe orașe. Nu doar în cele mai dezghețate precum: Cluj, București, Iași, Constanța. Seara, mă bag cu entuziasm la un film cu tematica Halloweenului, bucurându-mă din plin de efectele acestuia!

Ce înseamnă Halloweenul pentru majoritatea românilor?

Românii noștri sunt niște personalități foarte interesante. Tot anul și-l petrec în liniște și pace, iar atunci când se apropie 31 octombrie se adună cu mic cu mare, de la parlamentarii cei mai intelectuali până la tanti Mirela de peste drum și încep, domnule, mișcarea lor de iluminare contra Halloweenului! Dacă se poate, sunt chemați de urgență la preoții din sat/oraș să le facă instructajul, să nu cumva să piardă puncte în fața evoluției!

Astfel ajungem la un subiect foarte des întâlnit în perioada aceasta! Lupta dintre biserică și individ! Ce are la bază această luptă? De foarte multe ori limitarea. Defavorizarea unei gândiri proprii a unei persoane din cauză că așa spune lumea. Sunt genul de persoană care mai întâi de toate, analizează singură situațiile în cauză și stabilește cu exactitate ce înseamnă binele și ce înseamnă răul. Trăim într-o lume în care termenii aceștia sunt atât de vagi. Cine îmi poate spune mie ce înseamnă binele sau ce definește răul? Cine îmi poate susține faptul că tăierea unui dovleac face parte din sfera răului, dar sacrificarea unui miel sau a altui animal într-o altă sărbătoare este ceva perfect normal? Tocmai aici am vrut să ajung,

Suntem conținutul unor conserve ce au ca etichete manipularea în masă.

Dacă sărbătorești Halloweenul ești satanist!

O altă afirmație care îmi stârnește râsul și plânsul simultan. Oamenii au căutat mereu să asocieze noțiunile pe care nu le cunosc unei sfere negative. În ultima zi din octombrie sunt pline canalele de știri cu petreceri care mai de care mai spectaculoase și în scurt timp apare X sau Y și începe să își dea cu părerea de om cult și atotștiutor, susținând că dacă verișorul meu de 5 ani ar merge la o astfel de petrecere, cu siguranță ar fi corupt și l-ar sfida pe Dumnezeu. Nu, oameni buni, nu sfidați pe nimeni dacă alegeți să participați la un eveniment social în care principalele activități sunt vânatul merelor și concursurile de costume.

Dacă am băga în seamă fiecare accident care s-ar petrece în timpul unui eveniment, atunci ar trebui să interzicem și Crăciunul, și Anul Nou, și balurile, și banchetele! Că doar și în timpul acestora, rata unor accidente crește. Dar noi preferăm să alegem un țap ispășitor care să se potrivească cu tema! Și ce e mai potrivit dacă nu Halloweenul?

Astfel, prin acest articol, urlu prin intermediul literelor, dând un semnal de alarmă tuturor românilor care continuă să trăiască într-un comunism camuflat de un iz democratic!

Haideți să alegem să ieșim din peștera în care am fost obligați să hibernăm și să deschidem ochii în fața realității. Nu o societate ne definește termenii existențiali, nici o religie și nici măcar o influență din cadrul familiei.

Suntem stăpânii propriei minți și tare mi-aș dori să nu ne digitalizăm proprii neuroni conform unor himere de ordin social-religios.

 

 

Trașcu Robert
Trașcu Robert
Elev la Colegiul Național ''Nicu Gane'' Fălticeni în clasa a XII-a - Blogger și voluntar la AGLT - Premiant la mai multe concursuri naționale de poezie și proză - Pasionat de psihologie si medicina

Similar Articles

Comments

  1. Am citi articolul tau. E strict parerea ta acolo. Dar daca noi ca si stat roman am luat aceasta sarbatoare de la americani, de ce americanii nu pot lua si eu o sarbatoare de la noi.. sau sa aibe o anumita zi in care toti sa se imbrace in costume populare si sa danseze hore. Sa sarbatoreasca Dragobete de exemplu

    • Nu esti deloc original, anti-sistem si orice alta aberatie ai zis prin articol…nu atata timp cat sarbatoresti un fenomen consumerist(care nu mai are absolut nicio legatura cu sarbatoarea Vestica „Ajunul zilei tuturor sfintilor” si nici macar cu obiceiurile pre-crestine de tipul „Ziua Mortilor”) care a fost promovat intens in Romania de programele de televiziune, vedete, cluburi, supermarketuri etc. Curat neconformist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare