Fii bun, nu prost – și ce mai gândesc eu

Am spus să fii bun, nu să fii prost. Bunătatea nu e prostie. Am ajuns la concluzia că e bine să fii bun indiferent de situație. Nu fi bun pentru că e frumos, că e la modă, că dă bine sau că ai auzit tu că dacă faci lucruri bune, o să ți se întoarcă. Nu astea sunt gândurile din spatele bunătății adevărate. Asta înseamnă să ai un interes, și, până la urmă, așa se spune: ți se întoarce. Dar zi-mi cine a recunoscut când lucrurile au fost în favoarea lui că: HAA! Asta a fost karma, am fost bun și mi s-a întors? Cine? Nimeni.

Nu conștientizezi pe moment că ești ocupat să te bucuri și probabil să te lauzi. Nu te minți – cel mai groaznic lucru e să te minți și să ajungi să crezi în propriile minciuni. Nimic nu vine ușor, nu se întreține singur și nu o să îți pupe nimeni tălpile pentru asta, de aceea trebuie să fii conștient că ai greșit, c[ greșești și că vei mai greși. Totuși, nu te judeca prea mult. Ideea e să nu te judeci prea mult, dar nici să te apreciezi la maxim, atâta timp cât e clar că se poate mai bine. Mereu se poate mai bine.

Tot timpul păstrează un echilibru în deciziile pe care le iei, să fii sigur că inima și mintea îți sunt la același nivel. Lasă prostiile de genul inima spune da, dar mintea spune nu. Astfel de idei sunt înclinate mai mult spre partea sentimentală. Dacă tu simți că trebuie să faci asta, o faci, fără să mai bagi în seamă riscurile, care pot fi enorme. Nu vreau să descurajez –  uneori e bine să faci ce simți – intenționez doar să subliniez că ai mai mult de câștigat, dacă inima și mintea îți sunt la același nivel.

Crede-mă, există persoane mai smart decât tine, nu încerca să fii cel mai bun dintre ei. Tu încearcă să fii cea mai bună versiune a ta. Asta dă naștere frustrărilor, faptul că vrei să îl întreci pe X. Nu crezi? Bine, încearcă! Dar, din nou, nu te minți, nu îți găsi scuze. Când faci lucrurile cu sinceritate și naturalețe, doar ție ai de îţi dat explicații, pentru că deja ai oferit tot ceea ce aveai de oferit, ca să te faci înțeles (discutabil).

Vei fi înțeles greșit, judecat și nu o să scapi. Dar de ce nu vei fi ocolit, până la urmă? De vorbele celorlalți, uaaaau. Poți scăpa de asta? Nu. Atunci de ce să te consumi? Să știi că dacă te consumi și dacă judeci, nu o să înceapă să îi curgă sânge din nas acelui hater. Nici în gând să nu judeci persoana care te judecă. De fapt… fă asta, și după spune-mi dacă ești mulțumit de faptul că faci același lucru pe care îl face persoana pe care o consideri inferioară. Dacă o consideri inferioară, las-o acolo. Există persoane mai mediocre decât tine sau decât inferioara aia, și nu uita că și tu ești inferior cuiva. Până la urmă, de ce contează, dacă tu cu tine trebuie să lupți cel mai mult?

Ia-o constructiv!

 

Luisa Dondaș

Articolul precedent
Articolul următor

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare