România, țara noastră! Chiar avem cu ce ne mândri?

Duminică, 1 decembrie 1918, cu o noapte înainte, ninsoarea se așternuse ușor peste Alba Iulia, motiv pentru care totul era alb, precum într-o frumoasă poveste; totul indica o zi măreață pentru noi, pentru românii de pretutindeni!

Scriitorul Emil Isac a spus următoarele cuvinte : ,,Se ivesc zorile. Ninge lin. Pe străzi defilează legiunea română, precedată de fanfara minerilor și a ofițerilor. Este o demonstrație cum nu s-a mai văzut vreodată, pe care niciun om de cultură nu se poate reține să nu o admire… Niciodată n-am văzut o asemenea masă de țărani. Este puterea ancestrală care defilează. Și toată lumea cântă… Masele așteaptă… unduindu-se ca un val puternic de oameni. Câteva momente și începe istoria…” . Într-adevăr, în acea zi friguroasă de iarnă, istoria noastră, istoria tuturor românilor a fost scrisă –  în sfârșit eram o țară întreagă, în sfârșit eram un popor! Din acel moment, până astăzi, au trecut 100 de ani și din păcate țara noastră a luat-o pe o pantă descendentă, am trecut prin comunism, am murit pentru libertate și pentru democrație însă nimic nu s-a schimbat. Totuși, astăzi, doresc să vă prezint câteva motive, mai puțin cunoscute, care să te facă mândru și fericit că ești român!

1. În țara noastră au fost găsite cele mai vechi fosile de homo sapiens, cu o vechime de peste 35000 de ani. Practic, tărâmurile noastre reprezintă o importantă cheie în evoluția întregii umanități, așadar, nu suntem chiar atât de neimportanți!

2. România deține nici mai mult, dar nici mai puțin de 7 monumente declarate patrimoniu UNESCO, acestea fiind: Delta Dunării, satele transilvănene ce prezintă biserici fortificate, Mănăstirea Horezu, bisericile din nordul Moldovei, Cetatea Sighişoara, bisericile de lemn din Maramureş şi fortăreţele dacice din Munţii Orastiei, motiv pentru care trebuie să ne mândrim încă o dată cu țara noastră !

3. Probabil acest lucru este cunoscut însă cu siguranță merită inclus, Timișoara a devenit în anul 1884 primul oraș din Europa cu străzi iluminate, de asemenea, acesta reprezentând și primul oraș de pe continentul nostru care a introdus tramvaiul tras de cai în data de 8 iulie  1869. Din nou, am scris istoria!

4. Pe de altă parte iubim și lectura, motiv pentru care librăria Cărturești Carusel din București reprezintă una dintre cele mai frumoase librării din întreaga lume!

5. Cerul din comuna Bozoriu, judeţul Buzău. Demersurile ştiinţifice au arătat că acest cer este de patru ori mai clar şi senin decât unul normal. Cercetătorii extrasenzoriali îl considera fără dubiu, una dintre porţile energetice ale Universului, în care spaţiul şi timpul se acordă cu axa infinitului.

6. Avem și un ghețar subteran și nu unul simplu, acesta fiind al doilea glaciar subteran ca mărime din Europa, Ghețarul din Peștera Scărișoara, se găsește sub Munții Bihor din România. Are un volum de 75.000 de metri cubi și are o vechime de peste 3.500 de ani.

7. Limba română are o vechime de peste 1700 de ani, așadar nu trebuie să îți fie rușine să o vorbești, indiferent de locul străin din lume în care te afli!

8. Există o posibilitate ca cea mai veche formă de scris din întreaga lume să fi fost găsită chiar la noi în țară, cele trei tăblițe de lut datate fiind din anul 5.300 î.Hr., descoperite în satul Tărtăria din centrul României.

9. Suntem și bogați, însă, din păcate, nu știm să profităm de darul oferit nouă de către natură, România reprezentând cea mai bogată țară în resurse de aur, din întreaga Europă!

Nu uita, să fii român nu este o alegere, este o onoare, așadar bucură-te și fii mereu mândru de faptul că ai fost născut într-o țară cu adevărat specială și unică  la nivelul întregii lumii –  chiar dacă situația din momentul de față nu este una favorabilă și deloc plăcută!

La mulți ani România, la mulți ani români de pretutindeni!

Prundar Daniel

Prundar Daniel
Prundar Daniel
Sunt un iubitor de artă, motiv pentru care am ales și job-ul de fotograf, dar în același timp sunt îndragostit și de literatură, în special de literatură americană. Iubesc să călatoresc, să cunosc mentalități noi sau stiluri de viață diferite. Îmi place să gândesc diferit față de ceilalți și să îmi exprim punctele de vedere într-un mod unic, motiv pentru care visul meu este să devin un influencer de succes. Nu am limite în gândire, uneori ajung să mă pierd cu gândul printre misterele care așteaptă o rezolvare.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare