Fonduri pentru servicii medicale mai bune în mediul rural

Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea proiectelor depuse în cadrul PNRR pentru construirea și dotarea a mai multe Centre Comunitare Integrate în zonele rurale și defavorizate.

Ministerul Sănătății a anunțat finalizarea evaluării proiectelor depuse prin PNRR pentru construirea și dotarea a 200 de Centre comunitare Integrate în mediul rural și în zonele în care accesul la servicii medicale este unui deficitare, după cum mentionează instituția, într-un comunicat de presă.

Valoarea investiției este de 40 de milioane de euro și presupune construcția, reabilitarea și dotarea cu echipamente medicale a 200 de centre comunitare integrate din zonele rurale. Mai mult, în cadrul acestor centre vor funcționa cabinete de medicină de familie, laboratoare pentru analize uzuale, cabinete pentru medici de specialitate, stomatologice, dar și cabinete pentru moașe.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat următoarele:

Asigurarea serviciilor medicale primare pentru toți cetățenii României este o prioritate pentru Ministerul Sănătății. Prin PNRR, am reușit să aprobăm finanțarea pentru construirea și dotarea a 200 de centre comunitare integrate care vor oferi servicii de asistență medicală primară persoanelor care locuiesc în zonele rurale. Toți oamenii trebuie să aibă acces la îngrijiri medicale adecvate, cât mai aproape de locul în care trăiesc.

Lista cu cele 200 de centre care vor fi construite în România poate fi consultată aici.

Foto: Charisma Erp

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare