Concurs despre cultura europeană pentru elevii de gimnaziu, anunțat de Reprezentanța Comisiei Europene în România

Concurs despre cultura europeană pentru elevii de gimnaziu, anunțat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Reprezentanța Comisiei Europene în România anunță un nou concurs, destinat elevilor de gimnaziu. Domeniile de care se leagă întrebările prestabilite din cadrul competiției Euro Quiz sunt istorie, gegorafie, artă, gastronomie, toate fiind parte din aria culturii generale.

Condițiile de participare se referă doar la elevii de gimnaziu, care trebuie să fie în ciclul gimnazial, la o școală din România”. De asemenea, mai e specificat că pentru a lua parte la concurs, trebuie să ai repere de cultură generală, să fii atent, spontan și să te adaptezi ușor lucrului în echipă”.

Echipele vor fi alcătuite din trei elevi, care pot aparține aceleiași clase sau pot fi din clase diferite, ori chiar din ani de studiu diferiți (V-VIII). Un profesor reprezentant va înregistra echipa în concurs.

Este de notat că în cadrul unei astfel de competiții, copiii își pot testa cunoștințele generale, cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene și care are drept scop dezvoltarea abilităților de lucru în echipă precum și conștientizarea valorilor europene”.

ÎNSCRIERI

Înscrierile elevilor vor avea loc între 2 și 13 martie și vor fi făcute, după cum s-a menționat anterior, de profesorii reprezentanți ai echipelor și se vor realiza prin completarea unui formular onnline.

Întâlnirile pentru informare și pregătire online se vor organiza în zilele de 14 și 15 martie. Au o durată de două ore fiecare și rolul de a oferi răspunsuri din partea prefosioniștilor la întrebările adresate de participanți. Totuși, organizatorii au exprimat clar: Participarea profesorilor și elevilor la întâlnirile online nu implică obligativitatea înscrierii și participării în concurs.

Între 20 și 31 martie vor fi înscrise echipele, printr-un formular ce va putea fi preluat de pe site-ul competiției Euro Quiz.

Etapa județeană va fi susținută pe data de 5 aprilie, urmând ca pe 6 să fie anunțate echipele calificate pentru etapa națională, ce va avea loc pe data de 9. Anunțarea echipelor câștigătoare și a clasamentului urmează imediat, pe 10, conform precizărilor de la Comisia Europeană.

Mihail Maria Alexandra
Mihail Maria Alexandra
Salut! Mă bucur că ai citit până aici <3 De asemenea, dacă ești interesat de mai multe recenzii de acest fel și alt content legat de cărți, te invit și pe contul meu de bookstagram @alecssreads. 📖 Scriu, mă uit la filme, citesc, iar uneori vorbesc despre ceea ce am citit cu alți oameni pasionați de aceleași subiecte. Câteva din genurile mele favorite sunt SF, mister, young adult, etc., iar printre cărțile mele preferate se numără "Anna Karenina" și seria "Jocurile foamei". Sunt mereu deschisă la recomandări de cărți și filme noi <3

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare