Elevii trebuie să recupereze ziua de 2 iunie, declarată liberă de Guvern, până în 30 iunie, deși vacanța de vară 2023 începe pe 17 iunie

Elevii trebuie să recupereze ziua de 2 iunie, declarată liberă de Guvern, până în 30 iunie, deși vacanța de vară 2023 începe pe 17 iunie.

Potrivit Hotărârii de Guvern aprobate în ultima ședință din acest an pentru a crea așa numita punte pentru o mini-vacanță de ziua Copilului pe 1 iunie, elevii vor recupera ziua de 2 iunie.

De asemenea, privind acordarea de zile libere legale, altele decât cele de sărbătoare legală se numără încă trei zile libere: 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august.

Două dintre acestea, 23 ianuarie și 2 iunie afectează anul școlar pentru că pică în perioade în care sunt cursuri. Zilele vor fi decretate drept zile libere pentru toți angajații din sectorul bugetar, inclusiv pentru cadrele didactice și personalul din școli.

Concret, noile „mini-concedii” din perioada cursurilor anului școlar 2022-2023 vor fi următoarele:

  • sâmbătă 21 ianuarie – marți 24 ianuarie 2023, cu recuperare până în 28 februarie;
  • joi 1 iunie – duminică 4 iunie 2023, cu recuperare până în 30 iunie 2023;

Ziua de 2 iunie 2023 trebuie recuperată până în data de 30 iunie, deși vacanța de vară începe pe 17 iunie, dar această zi se poate recupera în avans.

Școlile nu sunt obligate să raporteze dacă au recuperat zilele libere acordate bugetarilor, inclusiv profesorilor

Tudoran Ana Maria
Tudoran Ana Maria
Bună! Dacă ai ajuns aici, înseamnă că apreciezi munca depusă de mine și vrei să mă cunoști așa că-ți mulțumesc. Sunt o fire ambițioasă, lupt să-mi îndeplinesc dorințele, prietenoasă și plină de energie. Am făcut dansuri timp de câțiva ani, iar noua mea ocupație este scrisul, dar și cititul și călătoria. De asemenea, pot spune că am găsit oameni foarte tari prin intermediul redacției POV21 și vă îndemn și pe voi să vă alăturați acesteia, dacă aveți aceeași poftă de a scrie ca și mine.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare