Marșuri de protest în București: weekenduri democratice

Octombrie este văzută prin lumea largă ca cea mai glorioasă lună a toamnei, cu dovlecei și costumașe drăguțe pentru copii. Asta prin străinătăți, fiindcă la noi este mai mult despre mere coapte și cartofi. 

Anul acesta, octombrie aduce Bucureștiului ocazia să ne facem vocile auzite prin marșuri pașnice și proteste. 

Weekend-ul trecut a avut loc o serie de proteste în fața ambasadei Iranului, pentru a crește vizibilitatea crizei umanitare din Iran, aprofundată o dată cu moartea Mahsei Amini. Curând vine un articol cu mai multe detalii. 

Totuși, ce urmează săptămânile viitoare?

15 octombrie 2022

Astăzi, 15 octombrie 2022, are loc marșul de protest Tradiția noastră e iubirea, organizat de Mozaiq România. Adunarea se va face la Piața Universității, începând cu ora 14:00, urmând ca mulțimea să se deplaseze către Piața Victoriei. Caracterul problematic al proiectului de lege anti-LGBTQ și greutățile legale cu care se confruntă membrii comunității LGBTQ+ sunt cele care ne fac să ieșim în stradă.

23 octombrie 2022

Duminica viitoare, începând cu ora 15:00, are loc Marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!”, organizat de Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor, pe traseul Piața Universității, din Parcul Colțea, spre Piața Victoriei (Guvern). Scopul marșului de protest este de a cere programe de prevenție și servicii adecvate și accesibile pentru supraviețuitoarele violenței de gen. Mesajul principal este că #VREMSĂFIMÎNSIGURANȚĂ.

Ambele cauze sunt la fel de importante. Și cer toate același lucru: drepturi egale și siguranță pentru diverse comunități discriminate. Nu vă pot recomanda să faceți scandal, dar vă pot recomanda să îmbrățișați libertatea de exprimare pașnică, dar totuși de impact și să susțineți aceste cauze importante. 

Barsan Andreia Crista
Barsan Andreia Crista
Studentă la Matematici-Aplicate, întotdeauna am avut o pasiune combinată între artă și știință. Odată cu trecerea timpului, am adăugat dorința de a face bine, de a soluționa conflictele, de a simplifica viețile tuturor. Și așa s-au născut aceste articole!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare