,,Amândoi mor la sfârșit” de Adam Silvera: Recenzie

Ați auzit bine, cartea se numește ,,Amândoi mor la sfârșit”. Chiar dacă unii veți spune că titlul cărții este ciudat, titlul este cel care mi-a atras atenția la început.

De asemenea, titlul a fost cel care m-a făcut să mă gândesc prea mult la ce s-ar putea întâmpla, cu mult înainte de a cumpăra cartea.

S-ar putea întâmpla așa cum spune titlul, sau ar putea fi o capcană iar titlul să aibă o semnificație mult mai profundă

Ei bine, va trebui să aflați asta singuri.

Amandoi mor la sfarsit
Sursă foto: Pinterest

În carte, când îți va veni timpul să mori, vei primi un apel care îți va spune asta. Nu îți va spune exact când sau care a fost cauza, doar că se va întâmpla în următoarele 24 de ore.

Apelul pentru Ziua Sfârșitului vine pentru doi adolescenți care locuiesc în New York, portoricanul Mateo, și cubano-americanul Rufus.

 Este destul de amuzant să vezi perspectiva ambelor personaje principale, care sunt complet străine și opuse.

Apelul îl găsește pe Mateo în apartamentul său, unde se află de când se știe, fiindu-i prea frică să se aventureze în lumea de afară. Din moment ce am spus că sunt complet diferiți, Rufus este găsit imediat după o bătaie, cu poliția pe urmele lui și cu prietenii în închisoare. 

Deoarece amândoi nu au nimic altceva de pierdut, ei decid să descarce aplicația Ultimul Prieten, un loc pentru Deckeri (oameni ca ei) unde se întâlnesc în sfârșit.

Acum este momentul în care povestea noastră începe în cele din urmă cu adevărat, purtându-ne cu Mateo și Rufus în aventurile lor.

Opinie personală:

Ce ai face cu o singură zi rămasă de trăit?

Amandoi mor la sfarsit
Sursă foto: Pinterest

Aceasta este întrebarea la care Mateo și Rufus au fost nevoiți să obțină un răspuns, dar întrebarea căreia nu i-am putea găsi o soluție pentru noi înșine.

Sună destul de greu să-ți trăiești ultima zi îngrijorat, fiind nevoit să fii cu ochii pe tot ce te înconjoară, pentru că s-ar putea să fie felul în care se termină totul.

De asemenea, este bizar să citești o carte știind că cineva este posibil să moară la sfârșit.

 Este ca și cum ai accepta că ceva te poate răni, dar ai face acel lucru oricum știind că pe parcurs același lucru te poate face să râzi și să reușești să privești dintr-o nouă perspectivă lucrurile.

Chiar dacă această carte nu m-a făcut să plâng, m-a făcut să mă gândesc mult la felul în care îmi trăiesc viața. La câți alți oameni își trăiesc viața ca mine.

 Mi-a arătat ca o zi din viață poate conta la fel de mult precum 10 ani.

Cartea arată, de asemenea, punctele de vedere ale multor personaje secundare și modul în care fiecare decizie luată, afectează direct și drastic viața altei persoane; modul în care deciziile noastre afectează viața altei persoane.

Aș recomanda această carte unui public tânăr, deoarece este relatabilă și sfâșietoare. Poate că îi va face pe oameni să se bucure de viață așa cum ar trebui să o facă.

Citate favorite:

Lumea nu poate fi împotriva noastră dacă ne-a adus împreună.”

„Am refuzat să trăiesc invincibil în toate zilele în care nu am primit o alertă, am irosit toate acele zile de ieri și sunt complet în lipsa zilelor de mâine.”

„Nimeni nu vrea să moară. Nici măcar oamenii care vor să meargă în rai nu vor să moară pentru a ajunge acolo. Și totuși moartea este destinația pe care o împărtășim cu toții. Nimeni nu a scăpat vreodată de ea. Și așa ar trebui să fie, pentru că Moartea este foarte probabil cea mai bună invenție a Vieții. Este agentul de schimbare al Vieții. Curăță vechiul pentru a face loc noului.” -Steve Jobs.

„La urma urmei, pentru majoritatea oamenilor, o pasăre nu este nimic în comparație cu o ființă umană reală, pentru că ființele umane adevărate își pun cravate și merg la muncă, se îndrăgostesc și se căsătoresc, au copii și îi cresc. Dar și păsările fac toate acestea.”

„Trec strada, fără ca cineva să mă tragă înapoi.”

„Există o diferență uriașă între a trăi fără teamă, așa cum am făcut-o în sfârșit, și a ști că ai de ce să te temi în timp ce trăiești.”

„Nu pot să-ți spun cum vei supraviețui fără mine. Nu pot să-ți spun cum să mă plângi. Nu te pot convinge să nu te simți vinovat dacă uiți aniversarea morții mele sau dacă realizezi că au trecut zile, săptămâni sau luni fără să te gândești la mine.”

Cartea poate fi găsită aici!

Clapa Denisa-Iulia
Salut! Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că s-ar putea să te fi făcut curios în legătură cu una dintre lucrările mele. Ei bine, sunt Denisa, o fată căreia îi place să citească, dar și să își exprime gândurile pe hârtie, sau în cazul de față, online. Pe lângă faptul că mă vei găsi de obicei cu o carte în mână, îmi place și să cânt - dar numai pentru mine - și să joc jocuri video 😉

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Concurs despre cultura europeană pentru elevii de gimnaziu, anunțat de Reprezentanța Comisiei Europene în România

Concurs despre cultura europeană pentru elevii de gimnaziu, anunțat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.Reprezentanța Comisiei Europene în România anunță un nou concurs, destinat...

TOP 5 SERIALE TURCEȘTI PE CARE TREBUIE SĂ LE VIZIONEZI

TOP 5 SERIALE TURCEȘTI PE CARE TREBUIE SĂ LE VIZIONEZISunt genul de persoană care gustă orice gen de film sau serial: Science fiction (sf),...

Go South!: După trei luni, aventura lui Titus a ajuns la final

Acum 3 luni, Titus ajungea în sudul Americii de Sud, la Puerto Natales, în Chile, pentru a începe o călătorie pe 2 roți către...

Recenzie – „Caraval”, de Stephanie Garber

Recenzie - „Caraval”, de Stephanie Garber. Introducere Caraval! Nu „Carnaval”. Încă din titlu suntem curioși să aflăm dacă s-a produs o eroare de tipar, sau dacă noi...

Cum să treci de Valentine’s Day dacă ești singur

Amploarea Zilei Îndrăgostiților, cunoscută sub denumirea de Valentine's Day, care este sărbătorită în fiecare an pe 14 februarie, devine din ce în ce mai...

Lecții de schi gratuite pentru copii, în Cluj, pe Pârtia Vârtop, între 22-23 februarie

Lecții de schi gratuite pentru copii, în Cluj, pe Pârtia Vârtop, între 22-23 februarie.În perioada 22-23 februarie, monitorii de schi ai Jandarmeriei Alba oferă...

Cum scrii versuri pentru o trupă: discuții cu un baterist

Dragă cititorule, dacă vrei să afli cum poți scrie versuri mai bune, chiar și dacă nu ai inspirație, dacă vrei să începi să scrii...

Update GO SOUTH!: Titus a ajuns în Columbia

După ce a intrat în Columbia, Titus a poposit în orașul Pasto, în sudul țării, la aproximativ 100 de km distanță de granița cu...

Cursuri de vară gratuite în Statele Unite ale Americii pentru elevii de liceu

Cursuri de vară gratuite în Statele Unite ale Americii pentru elevii de liceu.Biroul de Diplomație al Ambasadei S.U.A a anunțat că elevii de liceu...

Trupa Eufobia din Bulgaria a lansat un nou videoclip

Trupa de Death Metal Eufobia din Bulgaria a lansat un nou videoclip. Piesa „Wolf Among the Sheep” este al doilea single de pe ultimul...