RECENZIE: „Cronicile lui Magnus Bane” de Cassandra Clare, Sarah R. Brennan, Maureen Johnson

RECENZIE: „Cronicile lui Magnus Bane” de Cassandra Clare, Sarah R. Brennan, Maureen Johnson

„Cronicile lui Magnus Bane” – unsprezece povești inedite din universul vânătorilor de umbre este cu siguranță ceea ce căutați dacă sunteți doritori să aflați ce mai fac aceștia.

Dacă ați citit seria „Instrumente mortale”, „Dispozitive Infernale” sau „Uneltiri Întunecate” vă recomandat cu drag „Cronicile lui Magnus Bane”, cartea fiind o continuare a acestora. Însă, dacă nu, ar fi bine să vă faceți timp să citiți măcar una dintre cele trei serii. Vă garantez că nu vă veți pierde timpul, mai ales dacă vă plac aventura, magia și mai ales creaturile mistice.

DESPRE  CARTE

Cartea însumează 446 de pagini, iar toate drepturile în limba română aparțin GRUPULUI EDITORIAL CORINT. LEDA EDGE este marcă înregistrată.

PREZENTAREA CĂRȚII

Ca nemuritor, magicianul nostru preferat, Magnus Bane, a fost prezent la toate momentele importante care s-au întâmplat de-a lungul timpului, trecând prin nenumărate aventuri, alături de prietenii săi (magicieni, vârcolaci, vampiri, vânători de umbre).

Astfel, autorii cărții s-au gândit să ne prezinte poate unele dintre cele mai importante aventuri pe care acesta le-a avut de-a lungul a mai multe secole: de la Revoluția franceză până la prima bătălie a lui Valentine cu Institul din New York. Și cum vă puteți imagina, Magnus era mereu miezul acțiunii (și cel care salva întotdeauna situația). În plus, farmecul și mai ales umorul domnului Bane, calitatea lui supremă, vă vor ține captivați și nu veți dori să lăsați cartea din mână decât la finalul acesteia.

Pentru a nu vă strica surpriza pregătită de Cassandra Clare, Sarah R. Brennan și Maureen Johnson nu vă voi prezenta toate cele 11 povești, ultima fiind de fapt căsuța vocală plină cu mesaje ale magicianului, doar vă voi spune care a fost preferata mea și de ce.

Cursul iubirii adevărate (și al primelor întâlniri): În această povestire, Alec îl invită pe Magnus la o întâlnire adevărată, după ce îi mulțumise că i-a salvat viața, ceea ce era foarte ciudat pentru un nefilim. ȘI EL ACCEPTĂ. Dar întâlnirea nu decurge cum ar trebui și sfârșesc prin a încerca să oprească o tânără vârcolac să devoreze toți oamenii dintr-un bar. Cel puțin, totul e bine când se termină cu bine. O poveste bună, în care îl cunoaștem mai bine atât pe Alec, cât și pe Magnus. Alec își învinge timiditatea, iar Magnus devine mai deschis și îi acordă o șansă.

Pot spune că am învățat că nimic, niciodată nu va ieși conform planului”. În viață trebuie să ne așteptăm la evenimente neplăcute, obstacole, dar de fapt acestea ne fac drumul mai distractiv, ne perfecționează, iar în acest caz, ne apropie de reușită și de omul drag.

DESPRE AUTORI

CASSANDRA CLARE este autoarea seriei INSTRUMENTE MORTALE, bestseller #1 New York Times, USA Today, Wall Street Journal și Publishers Weekly, a trilogiei DiSPOZITIVE INTERNALE și a Cronicilor lui Magnus Bane. Cărțile ei s-au publicat în mai bine de treizeci de milioane de exemplare în întreaga lume si au fost traduse în peste treizeci şi cinci de limbi.

SARAH REES BRENNAN este autoarea romanului Unspoken, un mystery gotic romantic, bestseller New York Times și mult aclamat de critici. Prima carte din seria ei The Demon’s Lexicon s-a bucurat de cronici elogioase și a fost aleasă ALA Top Ten Best Book for Young Adults.

MAUREEN JOHNSON este autoarea a zece romane YA, printre care 13 plicuri albastre, The Name of the Star și The Madness Underneath. Maureen petrece o mulțime de timp online, ceea ce i-a adus unele laude ambigue şi unele mai putin ambigue – revista Time o numără printre primele 140 de persoane pe care trebuie să le urmărești pe Twitter.

IMPRESII PERSONALE

Înainte să încep trebuie să vă repet că dacă nu ați citit măcar una dintre cele 3 serii ale Cassandrei, de preferat „Instrumente mortale” , nu aveți cum să înțelegeți poveștile lui Magnus Bane.

Acum că am stabilit acestea, „Cronicile lui Magnus Bane” mărită citită până la sfârșit. Magnus este genul de persoană care se bucură din plin de viață, de fiecare clipă care îi este dată. Poate din cauza umorului, uneori exagerat, în cele mai proaste momente, puteți crede că nu este cel mai bun exemplu de om pe care te poți baza. Însă vă garantez că atunci când este vorba de prietenii săi, familia sa de fapt, acesta luptă până la capăt și nu îi dezamăgește.

În plus, Magnus niciodată nu s-a lăsat intimidat de sentimentele pe care le are, de faptul că este gay. Asta m-a făcut să îmi dau seama că în viață nu trebuie să te lași niciodată călcat în picioare, de nimeni, să lupți pentru ceea ce vrei, ceea ce îți dorești și pentru ceea ce simți.

De asemenea, nu a cedat vreodată în fața discriminării vânătorilor de umbre care îl desconsiderau din cauza faptului că prin venele sale nu curgea același sânge ca al lor: cel de înger. Ba mai mult, a transformat din asta o calitate, iar vânătorii de umbre apelau la el atunci când era vorba de servicii. Magnus m-a făcut să înțeleg că fiecare e special în felul lui și mi-a dovedit că vorba: „Sunt cinci degete la o mână şi tot nu seamănă unul cu altul” este total adevărată.

În concluzie, nu trebuie să te demoralizezi pentru că nu ești ca alții. Fă ca acest lucru să fie superputerea ta și vei deveni cea mai bună versiune a ta, iar Magnus e cel mai bun exemplu. Doar el a devenit Marele Magician din Brooklyn”.
Vă recomand cu drag să cumpărați cartea. Cu siguranță merită.

CITATE CARE M-AU IMPRESIONAT

Și totuși, iubirea nu era ceva de lepădat cu ușurință. Venea atât de rar, numai de câteva ori într-o viață de muritor. Uneori, nu venea decât o dată.

Magnus ar fi vrut să discute pe această temă, dar i-ar fi fost dificil când deja renunțase la căldură și la promisiunea unei băuturi şi a câtorva runde de cărți și alerga în frig după un vânător de umbre nebun.

lubirea era iubire; nu exista nicio vrajă care să vindece o inimă frântă și care să nu distrugă și capacitatea acelei inimi să mai iubească vreodată.

Iubirea nu învinge orice. lubirea nu e întotdeauna răbdătoare. Tot ce ai îți poate fi luat, iubirea ar putea fi ultimul lucru rămas, și apoi ar putea să-ţi fie luată și iubirea.

Începusem să cred că toți magicienii sunt complet inutili.

Dorea foarte tare ca Alec să vrea să fie acolo si să se simtă fericit când se afla acolo.”

Nu încetase să-și mai dorească iubire. Pur şi simplu, cumva, încetase să mai caute.

Află prețul aici!

Tudoran Ana Maria
Tudoran Ana Maria
Bună! Dacă ai ajuns aici, înseamnă că apreciezi munca depusă de mine și vrei să mă cunoști așa că-ți mulțumesc. Sunt o fire ambițioasă, lupt să-mi îndeplinesc dorințele, prietenoasă și plină de energie. Am făcut dansuri timp de câțiva ani, iar noua mea ocupație este scrisul, dar și cititul și călătoria. De asemenea, pot spune că am găsit oameni foarte tari prin intermediul redacției POV21 și vă îndemn și pe voi să vă alăturați acesteia, dacă aveți aceeași poftă de a scrie ca și mine.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare