Cu și despre dulcegării: Interviu cu Tatcu Sabina-Elena, eleva care se împarte între liceu și domeniul confecțiilor dulci

Faptul că omul are capacitatea de a se putea gândi pe sine ca identitate, are gust bun! Tatcu Sabina-Elena este indicativul unei mici afaceri locale din Tulcea, o tânără pasionată de tot ce e dulce și cofetarul care lasă clienților săi promisiuni sinestezice de bucurie. Astăzi vom vorbi despre o pasiune mult prea dospită ca să nu fie coaptă și o tânără mult prea talentată să nu fie descoperită.

1. Sabina, pentru început o să te rog să ne povestești despre tine, întrucât ești un suflet entuziast, iar cititorii te-ar putea lua drept exemplu!

Pentru început o să mă prezint, sunt Sabina-Elena, de aici și numele micii mele afaceri, am 18 ani și sunt elevă în clasa a 12-a. Sunt o persoană dedicată și mereu atentă la detalii în ceea ce privește pasiunea mea.

2. De cât timp activezi în domeniul confecțiilor dulci?

Totul a început acum mulți ani, cred că aproximativ 9-10 ani, atunci când am fost cu tata la un supermarket. Acolo am găsit, printre rafturi, o carte roz cu Hello Kitty care conținea rețete de brioșe. Tata mi-a cumpărat-o și imediat am început să testez rețetele. Și acum îmi aduc aminte cum mă încăpățânam să nu mă ajute nimeni și voiam să fac totul pe forțe proprii. Și reușeam. Pot spune că de aici a început totul. Până și în prezent mare parte din brioșele pe care le fac sunt din această carte.

3. Mă gândesc că activitățile tale sunt multiple și au loc în diferite cadre, iar acestea necesită o bună organizare. Cum reușești să iți împarți timpul între cofetărie și școală, familie și prieteni. Ai avut momente în care ai simțit că te neglijezi?

Aici e destul de complicat. Organizarea mea este un complet haos, dar cu toate acestea reușesc. Nici eu nu stiu cum pot să le fac pe toate. Fac tot posibilul să nu las în urmă nimic, însă uneori pur și simplu uit de mine. Am avut multe momente în care m-am neglijat din dorința de a fi totul bine în jurul meu.

Sursă foto: https://www.instagram.com/se.sweetss/

Ca un exemplu, pot să povestesc cum după terminarea cursurilor la ora 14 ajungeam acasă, mă ocupam de ce ținea de școală, seara îmi făceam timp să ies și cu prietenii ca mai târziu, la miezul nopții, să mă apuc de bucătărit. Uneori terminam chiar la 4 dimineața, iar la 6 mă trezeam pentru o nouă zi de școală. Nu pot să explic cât de greu a fost să fac asta câteva zile bune la rând, dar nu am renunțat niciodată pentru că în spatele acestor sacrificii mereu a existat pasiunea care mă făcea să continui.

4. Ai luat în calcul studierea sau parcurgerea unui curs de calificare în acest domeniu?

Da, m-am gândit și chiar am în plan să fac un curs de calificare profesională în vara ce urmează.

5. Cum arată atelierul tău de lucru?

Atelierul meu de lucru este mereu plin cu tot felul de ingrediente, cutii, cutiuțe, decorațiuni pe care le folosesc în bunătățile care urmează să fie livrate.

6. Sunt convinsă că ai suficienți susținători, dar cine te și ajută în cofetărie?

Contrar aparențelor, nu mă ajută absolut nimeni. Multă lume m-a întrebat dacă mă ajută și mama mea, iar răspunsul meu a fost mereu același: mamei îi place să vină doar ca degustător, greul îl lasă în seama mea. Sunt singura din familie care poartă această pasiune pentru gătit/cofetărie și uneori chiar mi-aș fi dorit să nu fie așa, întrucât de multe ori simt nevoia unor mâini în plus.

7. Ți s-a întâmplat vreodată ca un client să nu fie mulțumit de produsul comandat? 

Din fericire tot ce am făcut până acum, am făcut bine și din urma mea am lăsat doar clienți multumiți.

Sursă foto: se.sweetss

8. Creme, blaturi, ornamente, stres și epuizare, toate din pasiune. Sabina, în ce constă bucuria unui cofetar?

După cum ai spus, totul din pasiune. Atunci când vezi ce poate ieși din mâinile tale și, cu atât mai mult, să vezi plăcerea de pe fața oamenilor atunci când gustă, mie personal îmi aduce o satisfacție și o bucurie enormă. Știu că mi-am făcut treaba bine și că trebuie să continui.

9. Cum te simți știind că faci ceea ce îți place, mai ales având și această afacere locală?

Aș putea spune că îmbin utilul cu plăcutul. Fac ceea ce îmi place, împărtășesc această plăcere alături de clienții mei și, în final, ajung să obțin rodul muncii mele.

10. Ai un signature dish cu care te putem identifica?

Indirect și neintenționat mi-am creat un signature dish, acesta constă într-un element decorativ, mai exact o formă din turtă dulce. De-a lungul timpului mai multe preparate făcute de mine au ajuns pe masa unei fabrici în care angajații deja recunoșteau produsul după acest element decorativ. În urma acestui lucru mi-am dat seama că turta dulce mă poate reprezenta.
Anca Mocănaşu
Studentă la Jurnalism, scrie poezie, proză și recenzii de cărți sperând că va reuși să transmită emoție - orice tip de emoție. Se consolează cu reggae și bețișoare parfumate.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

GirlUp România a anunțat desfășurarea unui protest împotriva abuzurilor și discriminărilor din sistemul educațional

Pe 27 mai, GirlUp România, organizație non-guvernamentală de activism și egalitate de gen, a anunțat printr-o postare pe Instagram faptul că pe 10 iunie,...

O nouă tranșă de bani va fi încărcată pe cardurile de alimente în 15 iunie

Cardurile sociale pentru alimente și mese calde vor fi alimentate cu o nouă tranșă de 250 de lei la jumătatea acestei luni. Peste 2,4...

Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii

Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii. Pentru că...

Un nou serial românesc, disponibil pe Netflix

Serialul "Adela", produs de Ruxandra Ion și difuzat pe Antena 1 în perioada anilor 2021-2022, poate fi vizionat pe Netflix. Până în acest moment,...

Calendarul zilelor festive, aniversărilor și comemorărilor culturale ale lunii iunie 2023

Conform calendarului cultural furnizat de către Biblioteca Județeană „Ioniță Scipione Bădescu” Sălaj, în timpul acestei luni vor avea loc numeroase zile festive, aniversări și...

Sighetu Marmației a fost capitala folclorului în acest sfârșit de săptămână

În Sighetu Marmației, județul Maramureș, a avut loc cea de-a XXV-a ediție a festivalului-concurs „Am fost, ș-om fi”. Aflat la o ediție jubiliară, evenimentul...

Regele Charles al III-lea a ajuns în România și s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a ajuns astăzi, 2 iunie, în România, unde a venit...

Clujul se confruntă cu probleme sociale care necesită atenție și soluții concrete. Iată inițiativa care sprijină copiii și tinerii defavorizați din zona Clujului

Conform Raportului economic și social de mediu, în anul 2022, Direcția de Asistență Socială și Medicală a contribuit la implementarea proiectului „PROTECT(ie)...

INTERVIU. De la pictura în ulei la colaje bazate pe cultura anime. Postică Ioan-Vasile: „Vreau să reușesc să produc imagini prin care să prezint...

Postică Ioan-Vasile are 23 de ani și este originar din Chișinău. A locuit acolo până la vârsta de 18 ani și a studiat pictura...

EVENIMENT PENTRU COPIII DIN TOATĂ ȚARA LA MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Ziua Internațională a Copilului a reprezentat un prilej pentru cei mici și nu numai de a trece pragul Ministerului Afacerilor Interne. Pe 31 mai...