De 10 ani Oradea în imagini: un ambasador al orașului în mediul online

În urmă cu 10 ani doi tineri orădeni, Vasile Valcan și Dan Dragoș, au fondat proiectul „Oradea în imagini”, un site de promovare a orașului Oradea. Din pasiune pentru orașul lor au format această comunitate care acum este urmărită de câteva zeci de mii de oameni din întreaga țară și din afară și prin care urbea a devenit cunoscută la adevărata ei valoare.

Oradea, cunoscut pentru modul miraculos în care s-a dezvoltat este orașul pe care măcar o dată în viață trebuie să-l vizitezi. Pornind de la arhitectura spectaculoasă a clădirilor istorice de care te vei lovi la tot pasul și până la locațiile în care să savurezi o masă copioasă ori să dai o fugă până la Aquapark Nymphaea, în orașul de pe Criș mereu ai ceva de făcut.

Pentru că la acel moment nu exista o sursă de promovare a orașului căruia ei îi acorda atenție și în a cărui potențial credeau foarte mult, au creat site-urile oradeainimagini.ro și bihorinimagini.ro și conturile de Facebook și Instagram aferente fiecărui site. Au început să publice fotografii realizate de ei și pe măsură ce proiectul s-a dezvoltat, au preluat conținut foto despre Oradea de pe internet și așa la 10 ani de la lansare, au ajuns să aibă un succes remarcabil.

Oradea în imagini
Vasile Valcan

Am stat de vorbă cu Vasile Valcan, cel care ne va spune câteva lucruri legate de proiectul la care lucrează cu atâta drag alături de colegii săi.

1. Cum a luat naștere proiectul Oradea în imagini?

Proiectul „Oradea în imagini” a luat naștere în urmă cu 10 ani când împreună cu Dan Dragoș, amândoi pasionați de fotografie, obișnuiam să facem plimbări prin oraș, să facem poze și să le punem pe conturile personale. Nefiind la momentul acela o pagină dedicată promovării orașului ne-am gândit să fim noi cei care să arătăm lucrurile frumoase din acest oraș peste mări și țări sau chiar și-n rândurile orădenilor.

2. Ce vă leagă atât de mult de Oradea?

E orașul în care am crescut, am învățat și ne-am dezvoltat. Orașul care are multe de arătat celor care sunt curioși.

3. Cum sărbătoriți cei 10 ani de la începerea activității?

Împlinind frumoasa vârstă de 10 ani ne-am gândit că acest eveniment trebuie sărbătorit așa că împreună cu Heli România și Oradea Heritage am hotărât să organizăm un giveaway mai deosebit.

Oradea în imagini
Vasile Valcan

4. Ce vă propuneți în continuare?

Ne dorim ca în continuare să creștem proiectul și să facem din el un ambasador al orașului în mediul online.

5. Ați avut ocazia să priviți Oradea „prin ochi de vultur” cum s-ar spune. Cum vedeți orașul de pe Criș în următorii 10 ani?

Dacă Oradea își va menține ritmul de dezvoltare în următorii ani, orașul va ajunge un punct de reper pentru turiști, dar și pentru cei care caută un trai mai bun într-un oraș frumos.

6. Care sunt obiectivele turistice pe care i le-ați recomanda unui turist proaspăt sosit în Oradea? De ce?

E greu să recomanzi un loc anume în oraș. Toate obiectivele turistice au farmecul lor și ar trebui vizitate, dar ca să raspund la intrebare i-am recomanda să înceapă din centru cu Turnul Primăriei, Sinagoga Sion, Biserica cu Lună și apoi să se aventureze la pas spre celelalte obiective.

După 10 ani

Proiectul „Oradea în imagini” s-a dezvoltat frumos în acești ani și a adunat 41.000 de aprecieri pe Facebook, peste 10.000 de urmăritori pe Instagram și o mulțime de cititori pe cele 2 site-uri web.

În spatele proiectului se află o echipă mică, dar dornică să facă din „Oradea în imagini” un ambasador online al orașului.

„Eu cu Dan ne cunoastem din liceu. Pe Larisa B. am cunoscut-o prin prisma proiectului, pasionată și ea de fotografie, iar Adelina C. ni s-a alăturat recent echipei.”

Oradea în imagini
Vasile Valcan

Cum poate contribui oricine la dezvoltarea proiectului Oradea în imagini

,,Cu ocazia asta, vrem să anunțăm că dacă aveți un skill prin care credeți că puteți contribui la dezvoltarea proiectului Oradea în imagini, vă așteptăm cu un mesaj pe pagina noastră de Facebook sau Instagram unde vom discuta mai multe detalii”, anunță Vasile.

Oradea ocupă locul 6 în top 10 al celor mai bune destinații europene și locul 1 pentru titlul de Best Art Nouveau Destination in Europe. Ca de început de an avem pentru voi și o listă cu 5 obiective turistice din România pe care să le vizitați printre care se regăsește și Oradea, orașul top al României.

Thomas Agud
Thomas Agud
Thomas Agud este student la psihologie. A intrat în lumea jurnaliștilor în toamna lui 2020, an în care a avut primele apariții în presă. A lucrat ca redactor la Ziarul Profit. A colaborat cu redacții precum Bihoreanul, Logopaper și Inclusiv. În prezent este redactor și PR la POV21.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare