În ianuarie la Editura NEMIRA citești 3 cărți și plătești doar 2! Nu rata călătoria intergalactică cu titluri SFantastice

Pe tot parcursul lunii ianuarie, NEMIRA îți oferă reducere la toate titlurile editurii. Dacă cumperi două cărți, a treia va fi gratis. Bineînțeles, gratuitatea se oferă la titlurile cu valoarea cea mai mică.

Promoția este valabilă pănâ în data de 31 ianuarie 2022.

Editura te invită să îti faci propriul reading list, să deschizi un nou portal cu lecturi și să profiți de promoția 2+1 GRATIS la toate titlurile! În această călătorie intergalactică vei întâlni romane captivante, cărți pentru copii, povești care vor genera sesiuni intense de imaginație, literatură SF, Thriller și Fantasy, cele mai cool apariții pentru cititorii tineri, volume ecranizate, titluri străine și românești de nonficțiune și multe alte lecturi inedite pentru cititori împătimiți!

DESPRE EDITURĂ

Înființată în 1991, editura NEMIRA are în portofoliu unii dintre cei mai îndrăgiți autori de ficțiune din lume: George R.R. Martin, Stephen King, Julian Barnes, Philip K. Dick și mulți alții. Editura s-a extins cu imprintul Nemi de cărți pentru copii și imprintul Armada de literatură science fiction, fantasy și thriller și continuă publicarea de literatură străină în Babel și Damen Tango, de nonficțiune (teatru, istorie, memorialistică, știință), precum și de literatură română contemporană (în colecțiile n’autor și Vorpal).

Galaxia celor mai citite cărți

IERNILE SUFLETULUI de KATHERINE MAY


Uneori este de ajuns un derapaj de la cursul obişnuit al vieţii ca să ai un sentiment de dislocare şi singurătate: o boală neaşteptată, pierderea cuiva drag, o desparţire, probleme la job. Când soţul său s-a îmbolnăvit, iar ea a fost nevoită să renunţe la o slujbă foarte solicitantă, Katherine May s-a trezit aruncată într-un ocean de incertitudine si izolare. Cartea aceasta e mărturia felului în care a reuşit să depăşească momentele grele şi a învatat să le privească mai degrabă ca pe nişte şanse de a se dezvolta. Transformările incredibile prin care natura trece în timpul iernii pentru a supravieţui frigului i-au slujit autoarei drept surse de inspiraţie, dându-i puterea de a continua. Folosind exemple din literatură, mitologie sau lumea naturală, Iernile sufletului adună o serie de lecţii inspiratoare despre puterea eliberatoare a odihnei şi a retragerii.
Katherine May ne invită la acceptarea tristeţii prin retragerea din lumea agitată, la descoperirea bucuriei care există în frumuseţea trecătoare a iernii, la  întelegerea vieţii ca un fenomen ciclic, nu ca o linie continuă. Iar minunatul ei memoir, care a cucerit cititorii din întreaga lume, ne învaţă să îmbrăţişăm, pur şi simplu, iernile din vieţile noastre.

Iernile sufletului - Katherine May

 CASA GUCCI de SARA GAY FORDEN


Casa Gucci. O poveste senzaţională despre crimă, nebunie, strălucire şi lăcomie
Cartea stă la baza filmului Casa Gucci (2021), regizat de Ridley Scott, cu Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto şi Al Pacino în rolurile principale.
Cine l-a ucis pe Maurizio Gucci? Pe 27 martie 1995, câteva împuşcături au spart tăcerea de pe străzile elegante ale oraşului Milano. Maurizio, moştenitorul imperiului Gucci, a fost ucis chiar când se pregătea să intre în biroul său. Doi ani mai târziu, şeful poliţiei din Milano dă buzna în somptuosul palat al „văduvei negre”, Patrizia Reggiani, şi o arestează pentru crimă. Oare ea şi-a ucis soţul, enervată de succesul lui? Sau poate din gelozie, fiindcă voia să se însoare cu o altă femeie?
O cronică despre ascensiunea, prăbuşirea şi renaşterea celei mai mari dinastii din lumea modei, o poveste despre crimă, ambiţe şi legăturile întunecate dintre membrii uneia dintre cele mai controversate familii din istoria modei.

Casa Gucci - Sara Gay Forden

BUFNIȚA CARE SE TEMEA DE ÎNTUNERIC de JILL TOMLINSON


Buf, un pui de bufniţă de hambar, e asemenea oricărui alt pui de bufniţă, mai puţin într-o privinţă: îi este tare frică de întuneric. „Întunericul e urât”, spune el, şi refuză să meargă la vânătoare cu părinţii săi. După ce l-a ascultat răbdătoare, mama-bufniţă îl sfătuieşte să iasă din cuib şi să afle mai întai ce înseamnă întunericul şi dacă este cu adevărat urât.

Buf se prăvăleşte din copac (deocamdată mai are de lucrat la partea cu zborul şi aterizările) şi începe să întrebe pe toata lumea „Cum este întunericul?”. Se întâlneşte cu un baiat ce aştepta nerăbdător căderea întunericului ca să înceapă un foc de artificii, o doamnă în vârstă, un cercetaş plecat în tabără, o fetiţă care-i povesteşte despre Moş Crăciun şi cum vine el noaptea să aducă cadouri, un bărbat cu un telescop ce-i arată cât de frumos e cerul nopţii şi o pisică (neagră, evident!) care-l ia ca tovarăş în plimbările sale nocturne.

Buf descoperă astfel că întunericul poate fi în multe alte feluri şi că trebuie mai întai să cunoşti un lucru şi abia apoi să hotărăşti dacă e urât sau nu.

Pline de umor şi învăţăminte cărţile cu animale ale lui Jill Tomlinson sunt apreciate în lumea întreagă de decenii întregi, de copii care vor să se cuibărească într-o poveste bună.

Bufniţa care se temea de întuneric - Jill Tomlinson

 ANUL VIITOR PE VREMEA ASTA de SOPHIE COUSENS


Ce şanse ai să-ţi întâlneşti sufletul-pereche? Vieţile lor au început în acelaşi moment, dar au continuat cum nu se poate mai diferit. Iar acum, după aproape treizeci de ani de întâlniri ratate, sunt pe cale să se intersecteze din nou. Minnie Cooper şi Quinn Hamilton s-au născut în acelaşi spital, de revelion, dar Quinn a primit premiul cel mare pentru „cel dintâi născut” în Londra, în anul 1990. Cu un asemenea ghinion, nici nu e de mirare că fiecare aniversare a lui Minnie s-a dovedit un mic dezastru. Când se reîntalneste cu Quinn peste ani de zile, la o petrecere de Anul Nou, descoperă că el a devenit un om de afaceri şarmant şi plin de succes, în timp ce ea e pe cale să-ţi piardă compania şi casa. Dacă sunt atât de diferiţi, de ce fiecare întâlnire întâmplatoare îi tulbură şi îi face să-şi dorească mai mult?

Anul viitor pe vremea asta - Sophie Cousens

Descoperă multiple realități alternative pline de mister, suspans și imaginație, numai la nemira!

 

Bota Andreea Diana
Bota Andreea Diana
A absolvit Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu" Bistrița, specializarea Filologie intesiv engleză. În prezent este studentă a Facultății de Litere din cadrul Universitatății Babes - Bolyai, specializarea Limbi Moderne Aplicate (engleză - franceză). Este pasionată de literatură, lingvistică, muzică și dans. Este o persoană sociabilă, extrovertită, activă, tenace, ambițioasă și muncitoare, iar prin implicarea sa în acest ONG își dorește să susțină și să facă auzite punctele de vedere ale tinerilor din secolul XXI.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare