Cât de mult înseamnă pasiunea? Pentru unii, pasiunea este totul. Prin ea, trăiesc! Să vezi un copil care muncește și se dedică pentru acel hobby este cel mai frumos sentiment. Fie muzică, dans, volei, teatru, scris, prin acestea, noi reușim să ne transpunem și să ne dezvoltăm.
În ziua de astăzi, copiii sunt deschiși la nou și entuziasmați să descopere cât mai mult. Setea lor de a-și trăi copilăria nu poate fi potolită decât prin activități plăcute lor, ceea ce este un lucru benefic pentru societate.
Dar, să nu ma lungesc cu introducerea. Andreea Bondarev, o tânără ambițioasă, talentată și frumoasă, a fost încântată să ne vorbească despre pasiunile ei pentru muzică și teatru, cum a început totul și până unde și-a propus să ajungă.
1. Bună Andreea! Țin tare mult să îți mulțumesc că ți-ai răpit din timpul tău pentru a ne răspunde la câteva întrebări legate de pasiunile tale. Spune-ne, întâi de toate, mai multe lucruri despre tine.
Bună! Numele meu este Andreea, am 16 ani și sunt o tânără adolescentă pasionată de arta teatrului și a muzicii. Îmi place foarte mult sentimentul de a fi pe scenă, în lumina reflectoarelor, de a putea aduce un zâmbet pe fața cuiva și de a putea exprima emoții prin talentul pe care îl am.
2. Cum s-au născut aceaste două pasiuni, pentru actorie și muzică? Ce te-a determinat să alegi acest drum?
Încă de când eram mică, părinții mei au încercat să mă îndrume spre tot felul de activități extrașcolare pentru a-mi găsi pasiunea. Astfel, am început cu dansul, apoi cu activitățile sportive, iar într-un final, la vârsta de șapte ani s-a instalat o dorință deosebit de puternică pentru mine: aceea de a învăța să cânt la pian. În fiecare zi îi spuneam mamei cât de mult îmi doream să cânt la pian, așa că într-o zi am mers împreună la o profesoară pentru a afla dacă am talent pentru așa ceva. S-au facut nouă ani de atunci, și nouă ani de când știu să cânt la pian. Ulterior, la vârsta de 10 ani am început să fac cursuri de canto, să particip la spectacole și concursuri muzicale. După puțin timp mi-am descoperit o nouă pasiune pe lângă cea a muzicii: ACTORIA. O artă necomparabilă, ce te poate pune în situații excepționale, dar o artă cu totul specială pentru mine.
O ARTĂ CE MĂ FACE SĂ MĂ SIMT EU!
3. Dorești să urmezi o facultate care să îți valorifice una dintre pasiuni? Sau poate pe ambele?
Da, îmi doresc foarte mult ca după terminarea liceului să urmez o facultate de teatru și să pot profesa mai departe în acest domeniu. Consider că facultatea cu specializare în teatru este cea mai potrivită pentru mine deoarece se îmbină și cu muzica, o pasiune ce mereu va fi în sufletul meu.
4. Ai avut momente în care ai fost descurajată, momente de cădere să le spun așa? Cum ai trecut peste?
Tind să cred că aceste momente sunt inevitabile. Da, am avut și momente mai dificile în care am fost descurajată de anumiți prieteni, uneori chiar de profesorii de la școală, dar am învățat să lupt pentru ceea ce îmi doresc, să nu îmi pese de părerea persoanelor care nu mă cunosc cu adevărat și să nu renunț niciodată oricât de greu mi-ar fi.
5. Ai putea să ne spui cum se desfășoară o zi în care te aflii la repetiții pentru actorie și canto?
Depinde de la zi la zi. De exemplu, o zi de repetiții pentru actorie se întinde pe mai multe ore, unde învăț cum să mă comport în anumite situații, cum ar trebui să joc un anumit rol, cum ar trebui să îmi exprim emoțiile pe scenă pentru a ajunge la fiecare persoană și cel mai important lucru, învăț să lucrez cu mine, eu cu mintea și emoțiile mele; cursurile de canto se desfășoară pe parcursul unui interval de 60 de minute, unde îmi dezvolt latura muzicală, dar totodată și pe cea emoțională prin melodiile pe care le cânt.
Îmi place să zic și susțin faptul că viața omului este înconjurată de emoții (fie ele pozitive sau negative). De aceea este foarte important să lucrăm cu ele, să învățăm să le controlăm și să le valorificăm.
6. Ai fost încurajată de oamenii apropiați ție să urmezi acest drum? Consideri că spijinul din partea familiei este important?
Părinții mei îmi spun mereu să fac ceea ce îmi place și să lupt pentru ceea ce îmi doresc dacă mă face cu adevărat fericită. Ei m-au susținut întotdeauna și o vor face în continuare indiferent de ce aș alege să fac cu viața mea, iar pentru mine cea mai importantă parere este a lor. În ceea ce privește sprijinul din partea familiei da, consider că ocupă un rol principal în viața unui adolescent. Atunci când ai un sprijin te simți mai puternic și mai dornic să îți atingi obiectivele și nu mă refer la un sprijin financiar neaparat, ci la un sprijin emoțional deoarece acesta este cel care îți oferă motivație.
7. Ne-ai putea împărtăși un moment de glorie pe care l-ai avut în cadrul pasiunilor tale?
Cred că mulți ar spune că se simt mândri atunci când câștigă un concurs, primesc un trofeu, o diplomă, dar pentru mine acestea reprezintă doar niște mici însemnări a unor amintiri frumoase pe care le creez făcând ceea ce îmi place.
De fiecare dată când sunt pe scenă mă simt fericită, mândră și mulțumită de mine. Simt că sunt liberă și că pot face orice îmi propun. Din nou, SIMT CĂ SUNT EU. Pentru mine aceasta este cea mai mare glorie.
8. În final, poți oferi câteva sfaturi, păreri celor care împărtășesc aceleași vocații ca și tine?
Cel mai important lucru este să nu renunți la visul tău și să crezi în tine. În aceste domenii mereu va exista cineva care vrea să te descurajeze și să îți spună că nu ești destul de bun. Muncește pentru tine, nu pentru bani sau faimă, ci pentru a ajunge cât mai sus, pentru a împărtăși cu oamenii talentul tău și pentru a te simți liber! Eu am învățat să mă ghidez după acest citat:
„Odată ce ai ales speranța, totul este posibil.” Cristopher Reeve