Vrei să îți duci pasiunea la un alt nivel? Acești tineri talentați îți arată cum să o transformi într-o afacere de nota 10

Mai știți voi că vă încurajam să cumpărați cadouri de la companiile locale pentru a susține afacerile mici, pentru a susține pasiunea adusă la un alt nivel? 

Ei, ce credeți că am făcut eu? Bineînțeles că nu ce v-am sfătuit pe voi.

În schimb, mi-am dat banii corporațiilor și m-am întrebat de unde mai pot scoate niște bani de haine și cadouri. Și de acolo s-a născut acest articol: oare ce fac tinerii din România ca să câștige un ban cinstit? 

Eu și toată facultatea mea am decis să oferim meditații.

Am prieteni care pictează, fac fotografii sau au alte talente. Și fiindcă nu vreau să încep anul ca o ipocrită cu acte în regulă, voi face o schemă de influencer și o să spun că susținerea mea e publicitatea.

Voi, cei care citiți asta (sper că sunteți mai mult de doi) fiți mai buni decât mine și profitați de pasiunile inedite prezentate în cele ce urmează. 

Sunt sigură că într-o zi vor ajunge afaceri profitabile!

Arthur’s PlayTime


Fiindcă ingineria și informatica au o conexiune netăgăduibilă, doi tineri studenți au contopit munca cu pasiunea, transformându-le într-o „firmă care se ocupă cu proiectarea și printarea 3D”. 

Totul a început în cadrul echipei de robotică din care făceam parte in liceu. Foloseam printarea 3D pentru multe componente ale robotului. Așa că ne-am propus să aducem această tehnologie și în viața de zi cu zi.

Activitatea lor este diversă: oferă căutătorului în pană de idei o gamă de produse, dar pentru cei mai creativi există întodeauna opțiunea personalizării:

„În prezent, chiar dacă clienții pot cumpăra produse deja listate pe site, principalul nostru țel este de a încuraja oamenii să își folosească imaginația și să își materializeze propriile idei. Asta înseamnă că un client vine la noi cu o idee de produs/proiect și noi proiectăm și apoi realizăm produsul custom.

Bineînțeles, munca lor este calitativă: „Materialul care este folosit este extrem de rezistent, durabil și cel mai important, reciclabil”, iar obiectivul final este unul nobil: „în viitor, ne dorim să reușim să facem proteze veterinare.”

Mai multe despre această idee inovativă găsiți la ei pe site și pe social media.

 

Arthur’s PlayTime: Lampă personalizată

Morsescape


Mezina listei mele de afaceriști, Irene este una dintre tinerele talente ascunse în băncile școlii românești. Între meditații și opere la română, își găsește timp să transpună emoție, momente și amintiri în „accesorii cu mesaje personalizate în codul MORSE”. 

Cu o creativitate inimaginabilă, o răbdare de oțel și o pasiune incontestabilă pentru frumos, Irene și-a petrecut ultimul an valorificându-și calitățile pentru a împărți bucurie. 

„Unul dintre prietenii mei era in procesul de scriere al unei piese, am încercat sa găsesc un cadou unicat, care făcea referire la titlul piesei, dar nimic. 

După, mi-a venit ideea: de ce să pun direct litere pe brățară când pot să le scriu și altfel? Am cumpărat materialele necesare și, normal, am rămas cu foarte multe mărgele. Nu mă împac cu ideea de risipă, așa că am făcut câte o brățară cu un mesaj diferit pentru fiecare persoană deosebită din viața mea. 

Am văzut ce emoții frumoase le-au oferit cadourile: bucurie, uimire, un zâmbet pentru cuvintele alese cu grijă, ce urmau să nu mai fie date jos de la mână.

Și acum, după un an, mereu când le văd brățările la mână simt o căldura în suflet. Mi se părea egoist să păstrez această senzație doar pentru mine și, astfel, încărcat de această dorință, a apărut Morsescape.”

Dacă talentul și puritatea din spatele acestei afaceri v-au convins, vă invit să aruncați un ochi pe site! Are o gamă largă de alegeri, dar puteți întotdeauna opta pentru o bijuterie personalizată cu propriul vostru mesaj semnificativ.

Morsescape: brățări cu mesaje personalizate

aux.ro


Student în anul doi la facultatea de Automatică și Calculatoare, Alex are o pasiune pentru tehnologie încă din liceu: „Am început să studiez, să învăț date tehnice, să le înțeleg și să mă conving de utilitatea fiecărei funcții în viața reală.” 

Înființarea acestei afaceri pare pasul natural spre valorificarea acestei plăceri: „Povestea mea începe în aprilie 2021, moment în care am făcut o analiză asupra propriei persoane despre aptitudinile mele practice care pot servi în folosul oamenilor.”

Deși el se descrie ca un om al detaliilor, eu aș spune că principala calitate care se reflectă în munca lui este altruismul:

„Am început această micro-afacere, deoarece am realizat că pot fi de ajutor oamenilor care doresc să își achiziționeze un gadget nou, însă nu au experiența necesară pentru a-și alege neapărat produsul potrivit pentru stilul lor de utilizare a device-ului.”

„Perioada sărbătorilor de iarnă este cea care facilitează creșterea cererii în acest segment de activitate.” Deci dacă sfatul lui Alex este cel de care aveți nevoie pentru a alege cadoul ideal, îl puteți contacta atât pe Instagram, cât și Facebook.

pasiune
aux.ro: consultare tech

Your Macaron


Această afacere este născută din pasiunea pentru aromele pariziene și frustrarea negăsirii unui macaron perfect și este construită pe ore și ore de muncă: „Pandemia mi-a dat timp să experimentez. Noroc că sunt o fire răbdătoare! După ce am citit orice articol posibil, mi-am comandat cele necesare, crezând că îmi va merge strună. 

Încercarea de debut a constat în 10 ore de muncă, ca la final să obțin 13 macaronși numa’ buni de aruncat la gunoi. La fel și în ziua următoare. Primii 3 macaronși respectabili au venit după o lună de experimentări zilnice.”

Dar, după cum vă așteptați, deznodământul este unul fericit:

„Toate nopțile nedormite, toată risipa și toate prăjiturile împărțite pe gratis (fiindcă erau făcute pe bandă rulantă) au fost recompensate. Acum pot pregăti zilnic 250-300 de macaronși, când la început abia reușeam 30.”

Deși sunt sigură că pozele vă vor cuceri, puteți fi siguri că ingredientele sunt calitative, armonizate de dragoste și dedicare: „Sunt niște dulciuri de elită, preparate din cea mai fină făină de migdale, cu cremă ganache de ciocolată și fructe proaspete. Gătitul este o pasiune relaxantă, iar bucuria când văd clienții încântați de micile mele sărutări pariziene este nemărginită.”

Vă voi încânta privirea făcându-vă legătura cu platforma online și sper că de papilele voastre gustative vă veți ocupa voi, fără ezitare!

pasiune
YourMacaron: macaronși de casă, în arome diverse

Epoxidique


Încheiem lista de astăzi cu un proiect inedit și aventuros, genul de afacere care necesită o doză mare de curaj și tact pentru a fi întreținută, și anume prelucrarea lemnului: „Ideea mi-a venit de mult, știu că nu era răspândită deloc pe piața din România, conceptul de rășină epoxidică fiind relativ nou. Am studiat piața externă bine ca să pot să-mi fac un plan de afaceri.”

De la piese de mobilier, până la fântâni de lemn, Epoxidique va proiecta orice vă imaginați, îi va da un plus de strălucire prin rășina epoxidică și va planta un copac în schimbul celui prelucrat, pasiunea adevărată fiind conservarea pădurilor. 

La diversitatea produselor se adaugă și calitatea acestora: „piesa rămâne în casa ta mulți ani, și poți să o lași și legacy, așa sunt făcute, să reziste.”

Dacă vă tentează să vă marcați evenimentele din viață cu piese adaptate nevoilor voastre, îi găsiți pe cei de la Epoxidique aici.

pasiune
Epoxidiqur: mobilier făcut la comandă, învelit în rășină epoxidică

Acești tineri au avut curajul să își valorifice hobby-urile în cele mai neașteptate moduri. Aveți încredere în munca lor și reflectați puțin asupra voastră. Poate la anul voi veți apărea în articolul meu! 

Barsan Andreia Crista
Barsan Andreia Crista
Studentă la Matematici-Aplicate, întotdeauna am avut o pasiune combinată între artă și știință. Odată cu trecerea timpului, am adăugat dorința de a face bine, de a soluționa conflictele, de a simplifica viețile tuturor. Și așa s-au născut aceste articole!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare