Maramureș: tabere gratuite, școală de weekend, grădiniță de vară pentru copiii cu părinți plecați în străinătate

Maramureș: tabere gratuite, școală de weekend, grădiniță de vară pentru copiii cu părinți plecați în străinătate organizate de primăria localității Seini, județul Maramureș. Scopul acestui proiect, „Șansa e de partea ta” constă în stimularea participării la educaţie şi prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii, după cum a menționat primarul localităţii, Gabriela Tulbure.

210 preşcolari şi şcolari, care au cel puţin un părinte plecat în străinătate sunt incluși în acest program. De asemenea, copiii beneficiază și de masă gratuită şi de o subvenţie de 1.200 lei pentru rechizitele şcolare, iar părinții de consiliere.

„Concret, suportul acordat elevilor va consta în participarea gratuită la un program de after-school, de tip şcoală după şcoală, la tabere educative şi la activităţi educativ-artistice în cadrul şcolii de weekend. Pentru preşcolari se va organiza de asemenea un program de tip after-school, «Prin joacă învăţăm şi ne dezvoltăm» şi o grădiniţă de vară”, a precizat Gabriela Tulbure.

„Tot în cadrul proiectului «Şansa e de partea ta», pe lângă masa gratuită asigurată tuturor copiilor participanţi, se va acorda o subvenţie de 1.200 lei fiecărui participant, un pachet care va conţine rechizite şi produse de igienă, precum şi câte o tabletă”, a mai spus Gabriela Tulbure.

Prin organizarea acestui proiect, primarul oraşului Seini este de părere că atât copiii cât şi părinţii aflaţi la muncă în străinătate vor gestiona mult mai uşor distanţa care îi desparte.

Primăria Seini va fi în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” pentru a realiza proiectul „Șansa e de partea ta”, cele două proiecte comune fiind realizate din fonduri europene şi au o valoare de 3.692.537 lei.

Tudoran Ana Maria
Tudoran Ana Maria
Bună! Dacă ai ajuns aici, înseamnă că apreciezi munca depusă de mine și vrei să mă cunoști așa că-ți mulțumesc. Sunt o fire ambițioasă, lupt să-mi îndeplinesc dorințele, prietenoasă și plină de energie. Am făcut dansuri timp de câțiva ani, iar noua mea ocupație este scrisul, dar și cititul și călătoria. De asemenea, pot spune că am găsit oameni foarte tari prin intermediul redacției POV21 și vă îndemn și pe voi să vă alăturați acesteia, dacă aveți aceeași poftă de a scrie ca și mine.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare