Subiecte de Bacalaureat, vândute cu 50 de lei pe Instagram

CERT-RO, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, care colaborează cu Poliția, în acest caz, anunță că s-au descoperit subiecte de Bacalaureat, vândute cu 50 de lei pe Instagram.

„Atenție mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat. Ca și în anii precedenți, echipa CERT-RO a fost notificată despre existența unor asemenea tentative de fraudare, ce vizează tinerii din România care urmează să susțină acest examen. Rețineți faptul că nu poate fi vorba decât despre o păcăleală, din moment ce subiectele de Bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorți cu puțin timp înainte de start. Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineața examenului, alături de o variantă de rezervă. Ulterior, acestea sunt transmise către inspectoratele din teritoriu, iar acestea din urmă se ocupă de distribuirea lor către instituțiile de învățământ. Este imposibil ca acestea să fie cunoscute deja de o anumită persoană”, se arată în mesajul instituției.

A fost primită o sesizare de CERT-RO care indică două conturi de Instagram, „bacusor” și „bacusor.10″, având postări în care se specifică că „Cine vrea să afle subiectele la bac să îmi dea mesaj în privat”

Individul din spatele contului, în mesajul privat, a cerut 50 de lei, cu promisiunea că cel interesat va avea subiectele în dimineața examenului, la ora 6.

Tudoran Ana Maria
Tudoran Ana Maria
Bună! Dacă ai ajuns aici, înseamnă că apreciezi munca depusă de mine și vrei să mă cunoști așa că-ți mulțumesc. Sunt o fire ambițioasă, lupt să-mi îndeplinesc dorințele, prietenoasă și plină de energie. Am făcut dansuri timp de câțiva ani, iar noua mea ocupație este scrisul, dar și cititul și călătoria. De asemenea, pot spune că am găsit oameni foarte tari prin intermediul redacției POV21 și vă îndemn și pe voi să vă alăturați acesteia, dacă aveți aceeași poftă de a scrie ca și mine.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare