Top 5 filme de Crăciun de văzut pe Netflix

Știm cu toții că perioada asta din an e pe cât de frumoasă, pe atât de stresantă: ne dăm peste cap pentru a găsi cele mai potrivite cadouri, mamele și bunicile se spetesc cu 50 de feluri de mâncare și, evident, ești și tu inclus în ecuația asta – ce să faci acum, să-i zici „nu” mamei când te roagă să o ajuți la curățenie? Dar cum o pauză e mereu binevenită, m-am gândit să vin în ajutorul tău cu 5 filme de Crăciun de pe Netflix care merită vizionate.

1. Cronicile Crăciunului (The Christmas Chronicles)

Sunt două filme apărute recent, primul în 2018, iar al doilea chiar anul acesta. Primul film îi are în prim-plan pe doi frați, Kate și Teddy Pierce care, în dorința de a-l filma pe Moș Crăciun când le pune cadouri sub brad în seara de Ajun, aproape distrug Crăciunul. Urmează o întreagă aventură alături de adevăratul Moș Crăciun, interpretat de Kurt Russell. Ce e fascinant la aceste filme e armonia care se creează între lumea reală și cea fictivă, precum și construcția personajului principal, și anume Moșul. Kurt Russell este un Moș nonconformist care nu seamănă deloc cu bătrânul cu barbă albă de care ne povesteau părinții în copilărie – e plin de viață și are doza aia de sarcasm care te face instant să zâmbești.

Fie că le vizionați singuri, cu prietenii sau cu familia, „Cronicile Crăciunului” vă vor oferi acea stare de bine necesară pentru a vă continua ziua într-un mod cât mai plăcut posibil.

2. Un Crăciun minunat (Christmas Wonderland)

„Christmas Wonderland” este un film apărut în 2018 care îi are ca protagoniști pe Ryan Rottman și Emily Osment. Actrița, în rolul lui Heidi, care își părăsise inițial orașul natal, se întoarce cu dorința de a-și îndeplini visul, și anume acela de a deveni o pictoriță faimoasă. În Pleasant Valley își (re)întâlnește dragostea adolescentină din liceu, însă ce se întâmplă mai departe vă voi lăsa pe voi să vedeți.

Ce-mi place la acest film e modul subtil în care ne spune că, oricât de departe am căuta fericirea, de cele mai multe ori e mai aproape decât am crede.

3. Un cavaler de Crăciun (The Knight Before Christmas)

„Un cavaler de Crăciun” este un film în care predomină magia dragostei în timpul sărbătorilor de iarnă. Idila se naște între Brooke (Vanessa Hudgens, cunoscută drept Gabriella din High School Musical), o profesoară de științe a zilelor noastre, și Sir Cole, un cavaler medieval englez. Acesta din urmă este vrăjit să călătorească în timp și ajunge, inexplicabil, în viața domniței, tocmai din secolul XIV.

Umorul se împletește foarte elegant cu poveștile de viață ale actorilor, dar și cu timpul din care provin personajele.

4. Un basm cu Cenușăreasa: Dorința de Crăciun (A Cinderella Story: Christmas Wish)

După cum vă spune deja și titlul, acesta este un remake al clasicului film animat „Cenușăreasa” – avem surorile și mama vitregă, o avem pe protagonistă care, la job, se dă drept un elf, iar acasă joacă rolul servitoarei, îl avem pe câinele Bruno și, nu în ultimul rând, îl avem pe Făt-Frumos care-i fură inima. Singura diferență e că băiatul nostru nu e prinț, ci lucrează cu Kat, el fiind Moș Crăciun.
Îi avem în rolurile principale pe Laura Marano, cunoscută pentru rolul său din „Austin & Ally” și pe Gregg Sulkin, de asemenea star Disney („Regele Arthur” sau, dacă vă e mai cunoscut, el e Mason, iubitul lui Alex din „Magicienii din Waverly Place”).

Formează un cuplu frumos pe micul ecran, dar, personal, parcă mai degrabă îi prefer cu Austin, respectiv cu Alex. Dar, lăsând la o parte părerile mele personale, vă recomand cu căldură acest film care face parte, ca toate filmele de Crăciun de pe Netflix de altfel, din categoria filmelor „ușoare”, filme care, deși nu-ți pun mintea prea mult la contribuție, te lasă la final cu o stare de bine.

5. Expresul Polar (The Polar Express) 

În ciuda faptului că este un film animat și bazat pe cartea cu același nume scrisă în special pentru copii, am ținut neapărat să îl pun pe listă. Este foarte bine realizat, din punctul de vedere al graficii, iar povestea în sine va trezi la viață copilul din tine.
Acesta prezintă povestea unui băiețel care pune la îndoială existența lui Moș Crăciun. În seara de Ajun, apare la geamul lui un tren, tren care îl va duce în călătoria vieții lui, către ținutul lui Moș Crăciun. În tren se întâlnește cu încă 3 copii care împărtășesc aceeași idee cu el în legătură cu existența Moșului, dar și cu conductorul trenului (a cărui voce este interpretată de Tom Hanks), care îi va ghida în aventura lor de la Polul Nord.

Este un film de familie, perfect pentru când vreți să petreceți timp împreună.

Acestea sunt doar câteva din multele filme de Crăciun de pe Netflix și sper că v-am făcut curioși să vă uitați măcar la unul dintre ele.
În final, vă doresc să aveți cele mai frumoase sărbători cu putință și să aveți grijă de voi și de ai voștri!

Sursa foto: imdb

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare