Sezonul estival din Delta Dunării se deschide online!

Sezonul estival din Delta Dunării își deschide porțile în mediul online, începând de sâmbătă, 2 mai, la ora 19:00. Asociația de Management al Destinației Turistice va inaugura sezonul turistic în rezervație printr-o sesiune live pe Facebook a evenimentului ce a fost anunțat inițial pentru perioada de 30 iulie- 3 august, la Sulina.

Sundrise Festival dorește să aducă un mesaj optimist turiștilor ce voiau să viziteze Delta Dunării, dar și operatorilor turistici. Concertele live de la festival vor fi susținute de Florin Chilian, Ada Milea, Fără Zahăr, Spam și Folk Frate.

Iată ce a declarat preşedintele AMDTDD, Cătălin Ţibuleac, potrivit AGERPRES:

„Ne dorim să transmitem o rază de speranţă şi faptul că Delta Dunării este pregătită să primească turişti în siguranţă. Adaptându-ne vremurilor, am creionat un festival de muzică cu multiple valenţe, cu scopul de a menţine vie în atenţie Delta Dunării şi judeţul Tulcea, ca o destinaţie emblematică a României”.

Potrivit AMDTDD operatorii turistici din Tulcea au fost grav afectați de pandemie, dând în șomaj o mare parte din personal. Aceștia doresc ca lucrurile să revină la normal, dar sunt conștienți că în momentul de față nu se poate. Argentina Stamm, managerul unui hotel din Tulcea, a precizat pentru AGERPRES:

„Nu ştiu dacă statul ar fi putut face altceva decât a făcut deja. Îmi doresc să ne reluăm activitatea cât mai repede, dar contează foarte mult dacă vom deschide restaurantul, terasele sau zona de servire, pentru că turiştii nu vor să mănânce în cameră. Nici în Deltă nu cred că poţi să mergi într-o excursie, pentru că ar însemna să plăteşti mai mult. E cunoscut că într-o barcă mergeau 10 sau 20 de persoane, iar cu cât numărul lor scade, cu atât preţul este mai mare şi nu ştiu câtă lume ar mai dori excursii în Deltă”.

Membrii AMDTDD sunt conștienți că operatorii turistici din Deltă vor avea probleme la redeschiderea unităților de cazare și că vor funcționa la parametrii anului 2019, abia peste doi ani.

Soundrise Festival se va desfășura pe toată perioada restricțiilor, bilunar, pe weekend-uri, conform organizatorilor.

Sursa foto: Știri pe surse

Lorena Elena
Lorena Elena
Ambiție, responsabilitate și devotament sunt cuvintele care mă caracterizează cel mai bine. Am 20 de ani, sunt studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și fac ceea ce îmi place cel mai mult, scriu. O persoană curioasă, libertină și cu o minte ageră, așa mă pot descrie. Sunt un om care nu se mulțumește cu puțin și pune suflet în tot ceea ce face.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare