Lupta împotriva vaccinurilor – crimă sau alegere?

Urmărind Facebook-ul zilele astea, am văzut o ușoară (deloc ușoară) creștere în numărul de postări cu diverse grupări ce susțin lupta împotriva vaccinurilor.

Băi, frățiorilor… iar facem vizite Evului Mediu?

Este absolut incredibil ce se întâmplă cu societatea în ziua de azi. Ai crede că dreptul la opinie e o noțiune mult prea abstractă și mult prea permisivă (nu e), dacă astfel de specimene sociale au dreptul să activeze.

Vom începe cu foarte puțină istorie, dar foarte bine documentată. Dacă după ce citiți următoarele fapte, reale, ușor verificabile, vă vaccinați sau vă convingeți vreo rudă să se vaccineze, felicitări! Ați contribuit la sănătatea întregului mediu social din jurul vostru. Hai să vedem de ce:

Primul vaccin, cel împotriva variolei, apare în anul 1796, fiind sintetizat de Edward Jenner, un doctor englez.

Chiar și după fabuloasa descoperire a acestuia, s-a documentat că în ultimul ei secol de existență, variola a ucis 500 de MILIOANE de oameni. Ca termen de comparație, asta înseamnă aproape 1/16 din populația curentă totală a planetei, adică 6,25%. Enorm.

Știți ce s-a întâmplat după inventarea vaccinului? Boala a dispărut.

Da! În anul 1980, Organizația Mondială a Sănătății declară cu mândrie că variola nu mai apare prin transmiterea organică între indivizi și o numește „eradicată”. Până în anul curent, adică 2019, un număr extraordinar de boli au fost eliminate sau reduse la cazuri izolate, precum poliomielita, tetanosul, rubeola etc.

Acum ajungem la discuția neplăcută. Vaccinurile nu generează autism, nici boala pe care o combat.

Un vaccin anti-variolă nu te va infecta cu variolă în absolut nicio situație. Dacă dezvolți boala după ce ai fost vaccinat, înseamnă că virusul exista deja în corpul tău în stare latentă și s-a activat în mod natural. De asemenea, dacă te îmbolnăvești de o boală împotriva căreia te-ai vaccinat, ai luat-o de la o persoană nevaccinată în corpul căreia virusul a evoluat și a devenit imun la forma din vaccin.

De ce există frica asta stupidă de vaccinuri?

În anul 1998 (deci foarte recent), un fost doctor britanic pe nume Andrew Jeremy Wakefield a publicat o lucrare care susținea că există o legătură între administrarea vaccinului împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR) și apariția autismului și boala intestinului.

După ce alți cercetători, repetând experimentele lui Wakefield, nu au obținut niciunul dintre rezultatele lui, s-a deschis o anchetă, în urma căreia a reieșit că totul a fost un joc pentru bani. Ca să reiterez, s-a dovedit complet fals că vaccinurile ar avea efecte adverse.

Dezastrul lui rămâne însă… lupta împotriva vaccinurilor atinge noi cote.

Organizația Mondială a Sănătății consideră mișcarea „Anti Vaccin” ca „unul dintre primele zece cele mai mari pericole la adresa sănătății globale”. Acest lucru este extrem de grav. Nu e o surpriză, după două Războaie Mondiale, că omenirea se autodistruge gratuit, însă lupta se duce acum la nivel de informații.

Cel mai grav e că bolile anterior menționate au revenit.

Suntem în pericol de pandemie, dar noi ne miorlăim de riscul de autism și îi tratăm neincluziv pe săracii oameni.

Da, fraților. Dacă te temi atât de tare că plodu’ tău dezvoltă o formă de autism, tu, de fapt, marginalizezi persoanele care suferă de această cruntă boală. Apoi ne dăm mari susținători și persoane incluzive, nu?

Ar trebui să vă fie rușine că vă bateți joc de niște oameni care au nevoie de ajutor. Asta prin simplul fapt că îi tratați ca pe un motiv de teroare. Măcar de nu am fi ipocriți…

Dezinformarea este, de fapt, cel mai mare pericol actual al omenirii. Iar dacă tinerii luptă împotriva dezinformării, sunt acuzați de manipulare.

Iar totul se întâmplă de dragul banilor, nu de dragul sănătății cetățeanului. Nu companiile care fac vaccinuri și guvernele vor banii, ci cei care prezintă diverse alte „tratamente alternative”. Așadar, vă rog, vaccinați-vă, mai ales în perioadele de gripă și hepatite. Nu se rezumă totul doar la voi.

Dacă vă imunizați, îi protejați și pe cei din jurul vostru. Așa că lăsați minciunile deoparte și renunțați la lupta împotriva vaccinurilor. Acționați pentru binele umanității, nu pentru frica voastră individuală.

Nu fiți criminali! Frica ucide.
Cornea Cătălin
Cornea Cătălin
Absolvent al Colegiului Național Liviu Rebreanu - Chitarist - Pianist - Producător muzical - Robotician - Student la Mecatronică și Robotică în cadrul Univerității Tehnice Cluj Napoca - Pasionat de psihologie - Convins că psihicul uman este doar suma unor ecuații predefinite - Face parte din echipa POV21 din Aprilie 2017 și dorește să schimbe lumea prin puterea exemplului, a bunătății și a muncii susținute - Consideră că toți oamenii merită șanse egale, dar că nu toți sunt cu adevărat egali

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare